Mıchelın lastikleri kusursuz performans sergiledi

Mıchelın lastikleri kusursuz performans sergiledi

2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) üçüncüsü bu sene 8-11 Mart tarihleri arasında Meksika’da gerçekleşti.

Guanajuato kasabasında başlayan yarışlar, Mexico City’nin 400 km kuzeybatısındaki Leon şehrinde son buldu. 4 gün süren yarışlarda toplam 1.055,88 km’lik yol katedildi.

Mücadelenin sonunda Sebastien Ogier/Julien Ingrassia ikilisi birinci; Dani Sordo/Carlos Del Barrio ikilisi ikinci; Kris Meeke/Paul Nagle ikilisi ise üçüncü oldu. Pilotlar kadar lastik markalarının da kıyasıya rekabet ettiği şampiyonada dereceye girenlerin tamamının Michelin lastikleri kullanıyor olması dikkat çekti.

Bölgenin yüksek sıradağlarında, zorlu hava koşularında yarışan pilotlar Michelin’in sert bileşenli “H4” ve yumuşak bileşenli “S5” alternatifli LTX Force lastiklerinin güçlü yapısı sayesinde başarılı bir performans sergiledi.

Michelin lastiklerinin başlıca özelliğinin güç olduğunun altını çizen Michelin Motor Sporları Direktörü Pascal Couasnon, “LTX Force H4 ve S5 lastikleri sürücülere kontrolü yitirmemeleri ve her türlü koşulda yüksek tutuş kapasitesinden faydalanmaları için gerekli esnekliği sunuyor. Michelin’in WRC lastikleri hava kaybettiklerinde bile etapları tamamlayacak şekilde üretiliyor.” dedi.

Michelin’in WRC Programı Müdürü Jacques Morelli ise “2018 Meksika Rallisi, iki çakıllı yol lastiğimizin birbirlerini nasıl tamamladığını gösterdi. Yumuşak bileşenli MICHELIN LTX Force S5, ve daha sert olan H4 sayesinde pilotlar, etapların zorlu ve değişken doğasında başarıyla yarıştı. Nihayetinde, bitiş çizgisine varıldığında hiçbir lastik zarar görmeden yarışı tamamladı. Bizim amacımız da tam olarak buydu.” dedi.

2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir sonraki ayağı 5-8 Nisan tarihleri arasında Fransa’da gerçekleşecek

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.