Michelin, sezonu kış lastik stoklarını bitirerek kapattı

Michelin, sezonu kış lastik stoklarını bitirerek kapattı

Türkiye’de, özellikle İstanbul’da yoğun kar yağışının yaşanmasıyla birlikte otomobil kullanıcıları kış lastiği satın almak için uzun kuyruklar oluştururken, Michelin kış lastiği stoklarını bitirerek sezonu kapatmış oldu.

Michelin Pazarlama Direktörü Sertan Akçagöz 2012 kış sezonunu değerlendirdi; “Otomobil kullanıcılarının bilinçlenmesi ve medyanın desteği sayesinde son yıllarda yükselen kış lastiği pazarı bir önceki yıla göre yüzde 10 oranında büyümüş bulunuyor.” “Stoğumuzda bulunan kış lastiklerini tamamen bitirdik”
Açıkgöz, sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’de toplam lastik pazarının yaklaşık 10 milyon adet olduğunu düşünürsek, ortalama 1,5 milyon lastik ile pazarın yaklaşık yüzde 15’ini kış lastikleri oluşturuyor. Yalnız kar yağdığında değil, sıcaklığın 7 derecenin altında olduğu soğuk bölgelerde sürücüler artık rutin olarak kış lastikleri kullanmaya başladı. Özellikle bu yıl İstanbul’da yaşanan ağır kış koşulları ve kar yağışı ile birlikte stoğumuzda bulunan kış lastiklerini tamamen bitirdik” dedi.
“Kış lastiğine talebin yüzde 50’den fazlası Anadolu’dan”

Kış aylarının oldukça ağır geçtiği İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde önemli oranlarda kış lastiği kullanımı görüldüğünü belirten Akçagöz; “Oran belirtmek gerekirse, Türkiye’de yıllık kış lastiği satışının yüzde 50’den fazlası bu bölgelerde gerçekleşiyor. Özellikle Ankara gibi soğuk bölgelerde bir alışkanlık oluştu. Bu yıl İstanbul’da da yaşanan ağır hava koşulları ve yağışla birlikte kış lastiği kullanımında bilincin arttığını söyleyebiliriz” diye konuştu.
“Tüketici deneyimleri yeni ürünler geliştirmede bizim için çok değerli”
Michelin olarak yıllık 550 milyon Euro’dan fazla bir bütçeyi Teknoloji Merkezi’ne harcayarak sürücü ve araç kriterlerine göre lastik geliştirdiklerini belirten Akçagöz; “Otomobil, hafif ticari ve 4x4 gibi birçok farklı sınıf için farklı boy ve ebatlarda kış lastiği ürün gamı bulunan Michelin, hızla büyüyen kış lastiği pazarına yeni ürünleriyle; ekstra performans ve güvenlik sağlayacak ürünler kazandırmak için tüketicilerin deneyimlerine büyük önem veriyor” dedi.
“Yeni kış lastiklerimiz uzun ömürlülük dengesini görülmemiş bir seviyeye çıkarıyor”

Akçagöz, yüksek performanslı sedan ve spor otomobiller için geliştirilen Pilot Alpin 4, 4x4 ve SUV araçlar için geliştirilen Latitude Alpin 2, 2012 baharından itibaren Avrupa pazarında yer almaya başlayacağını ifade ederek; “Bu yeni kış lastiklerimiz güvenlik, hareketlilik ve uzun ömürlülük dengesini daha önce görülmemiş bir seviyeye çıkartıyor” diye konuştu. www.tasimacilar.com 30.03.2012 / 16:44