Michelin, Sürücüleri Doğru Hava Basıncı Konusunda Eğitiyor

Michelin, Sürücüleri Doğru Hava Basıncı Konusunda Eğitiyor

Michelin tarafından her yıl düzenlenen ‘Lastikte Doğru Hava Basıncı’ etkinliklerinde uzmanlar bu yıl AVM’ler, benzin istasyonları ve dinlenme tesisleri gibi alanlarda sürücülerle buluşacak.

2004 yılından bu yana Michelin’in, sürücüleri lastiklerde düşük hava basıncının yarattığı tehlikelere karşı bilinçlendirmek amacıyla sürdürdüğü “Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” aktiviteleri bu yıl da start aldı. Organizasyonun ilk adımı İçerenköy Carrefour’da gerçekleşecek. Ardından Shell Çırpıcı-Merter Benzin İstasyonu, Berceste Dinlenme Tesisleri, BP Maslak Benzin İstasyonu, Bilkent Real, Bornova Forum, Susurluk Festival Outlet Dinlenme Tesisleri’nde devam edecek.

Amaç, trafik kazalarını azaltmak

Etkinlik kapsamında kurulacak kontrol noktalarında araç lastiklerinin hava basıncı uzman Michelin ekiplerince ölçülecek. Ölçüm sonrasında araç üreticisinin tavsiyesine uygun olarak lastikleri için doğru hava basıncı ayarlanıp, aktivite noktaları ile doğru hava basıncının güvenlik ve ekonomik sürüş için önemi konusunda sürücüleri bilinçlendirecek olan Michelin, bu sayede trafik kazalarını azaltmayı amaçlıyor.

Sürücüler yeterli bilgiye sahip değil

Michelin’in geçen yıl düzenlediği 20 noktada gerçekleştirilen ‘Lastikte Doğru Hava Basıncı’ aktivitelerinde 4 bin 206 araçta yapılan ölçümlerde her 100 araçtan 32’sinin lastiklerinin hava basıncının tehlikeli boyutta olduğu ortaya çıktı. Araçlar üzerinde yapılan ölçümlerde; yüzde 51’inin düşük hava basıncı, yüzde 5’inin ise yüksek hava basıncı ile seyrettiği tespit edilirken, aktiviteler sayesinde sürücülerin lastik hava basınçları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları da ortaya çıktı.

Doğru hava basıncı güvenliğinizi artırır

Michelin uzmanları lastik basıncının doğru seviyede olmasının güvenlik, uzun ömür ve yakıt tasarrufu açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, lastik basıncının gerektiğinden daha düşük veya daha yüksek olması aracın yol tutuşunu, lastiğin performans ve dayanıklılığını olumsuz yönde etkilediğine ve kazalara neden olduğuna dikkat çektiler.

Yakıt tüketimini artırıyor, lastik ömrünü yüzde 30’a kadar azaltıyor

Uzmanlar ayrıca doğru lastik hava basıncı, trafikte güvenliği sağladığı kadar yakıt tasarrufu ve lastik ömrünü uzatması açısından da avantajlar sağladığını belirtiyorlar. Hava basıncı düştükçe, lastiğin yuvarlanma direncinin arttığına vurgu yapılarak, enerji kaybının motor tarafından dengelenmesinin daha fazla tüketime neden olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca düşük hava basıncı lastiklerin hızlı aşınmasına da yol açarak, lastik ömrünün yüzde 30’a varan oranda azaldığı ifade edildi. Sürücülerin lastik hava basınçlarını düzenli olarak kontrol ettirmeleri konusunda uyaran Michelin, lastiklere en az ayda bir kez ve uzun yolculuklar öncesinde araç üreticilerinin tavsiyesine uygun olarak hava basılmasını öneriyor.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.