Michelin X MULTI D ile yüzde 18 daha fazla kilometre ve yüzde 12 daha düşük yakıt tüketimi

Michelin X MULTI D ile yüzde 18 daha fazla kilometre ve yüzde 12 daha düşük yakıt tüketimi

Michelin, taşıma kapasitesi 16 tona kadar olan araçlar için özel olarak geliştirdiği yeni lastiği MICHELIN X MULTI D ile karayolu taşımacılık maliyetlerini minimuma indirmeyi hedefliyor.

Michelin’in ağır vasıta kullanıcılarının ihtiyaçlarına odaklanarak geliştirdiği MICHELIN X MULTI D teknolojisi sürücülere; yüzde 18’e varan daha fazla kilometre ömrü ve yüzde 12 daha düşük yakıt tüketimi vaat ediyor. X MULTI D, her türlü hava koşulunda yüksek performans ve şehir için kullanımda sessiz sürüş deneyimini sahip olduğu “3 PMSF” işareti ile de kanıtlıyor. 2011-2012 döneminde gerçekleştirilen testler ile de müşteriler tarafından geçer not alan X Multi D, eski teknolojilerle karşılaştırıldığında sürücülere pek çok avantaj sağlıyor.

Michelin Teknoloji Merkezi’nin eseri X MULTI D

Fransa’da bulunan Michelin Araştırma Merkezi’ndeki uzun süreli çalışmaların ardından geliştirilen X MULTI D’nin yapım sürecinde mühendisler, tasarımcılar, test ve pazarlama ekipleri son teknolojileri kullandı.

Yüzde 18 daha fazla kilometre, yüzde 12 daha düşük yakıt tüketimi

2005 yılında Michelin tarafından geliştirilen 16 tondan hafif yük kamyonları ve otobüs lastiği; MICHELIN XDE 2’nin son teknolojisi olarak üretilen yeni X MULTI D, eski jenerasyona oranla yüzde 18 daha fazla kilometre ömrü sunuyor. Sahip olduğu daha düşük yuvarlanma direnci sayesinde yüzde 12’ye kadar daha az yakıt tüketimi sağlayan lastik teknolojisinin son ürünü X MULTI D’nin yakıt tüketimi, skalalar arası 100 km/s'de 0.10 ile 0.15 litre arasında değişiklik gösteriyor.

X Multi D ile iki kat daha sessiz bir sürüş deneyimi

Sahip olduğu yeni sırt deseni, derin kanalları sayesinde düzenli bir aşınma sağlayan X Multi D, sürücüye oldukça sessiz bir sürüş deneyimi sunuyor. Lastik dünyasında MICHELIN XDE 2 ile karşılaştırıldığında 5 desibel daha düşük bir sese sahip olan X MULTI D, yeni teknolojisi sayesinde iki kat daha sessiz bir sürüş vaat ediyor. MICHELIN XDE 2’nin 74 desibellik lastik sesini 69 desibele düşüren X Multi D, böylece gürültüyü tek çizgi ile sınırlandırıyor.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.