Michelin yeni lastikleriyle yüzde 100 müşteri memnuniyeti sunuyor

Michelin yeni lastikleriyle yüzde 100 müşteri memnuniyeti sunuyor

Michelin, yeni ürettiği lastiklerle müşteri odaklı çalışarak, müşterinin işletme maliyetini düşürürken; güvenlik ve uzun ömür konusuna hassasiyet göstererek, pazarda yerini genişletmek istiyor.

Michelin yeni üreti X Line Energy, X Multiway 3d, X Multi D lastiklerini pazara sunacak. Yeni üretilen lastikler özellikleri ile göz doldururken; Michelin, müşteri odaklı çalışması ile Türkiye pazarındaki hacmini genişletmeyi hedefliyor. Michelin’in yeni ürün lansmanında konuşma yapan Michelin Türkiye Pazarlama ve Satış Direktörü Olivier Gros, Michelin’in 2013 yılında toplam 2 milyar Euro’lu yatırım yaptığını ve bunun 600 milyon Euro’sunun araştırma ve geliştirmeye ayrıldığını belirtti. Gros, “2013 yılı bizim için satışta rekor yaptığımız bir yıl oldu. 2013 yılında bütün kategori lastikleri bir araya getirdiğinizde bu sayıdan daha fazla satışı gerçekleştirdi. 2014 programı son derece net. Michelin Pazar payı olarak çok kuvvetli bir satış stratejisi belirledi.” Dedi. “Türkiye kritik bir ülke.”
“Türkiye, Michelin’in dünya çapında Pazar payı açısından son derece kritik bir ülke. Türkiye çok dinamik bir Pazar, buna bağlı olarak Türkiye’de Pazar payımızı artırmadığımız sürece hedeflerimize ulaşamayız.” Diyen Gros; Michelin’in ürüne odaklı olmaktan müşteriye odaklı olmaya geçiş yaptığını, Ulaşım ve lojistik şirketlerinin son derece rekabetçi bir ortamda iş yaptığını, lojistik ve ulaşım şirketleri müşteriye sağladıkları hizmetin kalitesini artırmak zorunda olduklarından; daha kaliteli yaparken bir yandan da işletme maliyetlerini düşürmek zorunda olduklarını belirtti. “Müşteriye en kaliteli hizmeti getirmeye çalışıyoruz.”
“Hem işletme giderlerini artırmak hem de müşterilere daha iyi hizmet vermek daha da zor bir ortamda çalışmayı beraberinde getiriyor.” Şeklinde konuşan Gros, “Michelin markası olarak müşteriye en kaliteli hizmeti getirmek için çalışıyoruz. Aynı zamanda daha küçük bütçeli müşteriler içinde fırsatlar sunuyoruz.” Dedi. “100 km’de 1.2 litre yakıt tasarrufu.”
Yeni üretilen lastiklerin tanıtımını yapan Michelin Lastikleri Ticaret A.Ş. Ağır Vasıta Ürün Müdürü Doğa Yiğit, “Türkiye’de işletme giderlerinin yüzde 45’i yakıttır. Bu bağlamda müşterilerimizin en büyük ihtiyacı yakıtta yapılacak tasarruftur. Michelin olarak yeni ürünümüz, yılda 100 km’de 1.2 litre daha az yakıt tüketerek yılda sağladığı tassaruf; 5580 liradır. X Line Energy lastiğimiz ise araç başına 7000 TL tasarruf sağlıyor.” Şeklinde konuştu. “Bu lastiğimizi üretirken ki amacımız; müşterilerimize daha az parayı nasıl harcatabilirizdi.”
Michelin olarak müşteri memnuniyetini öncelikleri olarak tuttuğunu dile getiren Yiğit, yeni ürettikleri lastiklerin ömrünü artırırken, yakıt tasarrufu konusunda da oldukça gelişmiş bir hale getirdiklerini belirtti. “Ülke ekonomisine 1.6 trilyon TL katkı.”
“Türkiye’de uzun yol kategorisi yüzde 8 oranındadır. Bu kategoriye otobüs ve şehir içi toplu taşıma yapan firmaları da koyduğumuz zaman toplam pazarımızın yüzde 50 sini yapıyor. Bu gurupta yaklaşık 300 bin araç var.” Diyen Yiğit; 300 bin araca 100 km’de 1.2 litre yakıt tasarrufu yaptırdıklarında yılda 360 milyon litre daha az yakıt kullanılacağını, bununda ülke ekonomisine 1.6 triyon TL fayda sağlayacağını söyledi. X Line Energy 6580
Yeni ürünlerden biri olan X Line Energy 6580 lastikleri, ağır taşımacılıkta kullanılıyor. Yakıt ekonomisinin ön planda tutularak tasarlanan bu lastikte 100 km’de 1.2 litre yakıt tasarrufu sağlanıyor. Uluslar arası nakliye şirketlerine yönelik tasarlanan X Line Energy lastiği ısınmayı azaltarak dönme direncinin azaltıyor. Dönme direncinin azalmasıyla birlikte araçların yakıt sarfiyatını düşürmüş oluyor. “Carbion Malzemesi”
X Line Energy 6580’nin, içinde kullanılan Carbion malzemesi ile %10’a kadar kilometre performansı artırılırken bu avantajı ile işletme maliyetini düşüyor. Lastiğin sırt bloğunda bulunan lameller ve kanallar, su tahliyesini kolaylaştırarak çekişi ve yol tutuşunu artırırken, ıslak zeminde araç ve yük güvenliği sağlıyor. Müşterilerin istekleri doğrultusunda üretim yapan Michelin, X line Energy 6580’nin Karkasında daha fazla çelik tel kullanarak, karkas dayanıklılığının artırıp lastik ömrünü uzatırken; güvenle diş açılmasını sağlıyor. X Line Energy 6580 bu özelliği ile toplamda yüzde 35’e varan ilave performans ile operasyonel maliyetleri azaltıyor. X Multiway 3D
Michelinin yeni ürettiği lastiklerden bir diğer X Multiway 3D yine müşteriye göre tasarlandı. Lastik hakkında bilgi veren Yiğit, şunları söyledi; “Michelin olarak bu lastiği satışa sunacağımız kitle, daha küçük firmalar. Kısa mesafede çalışan şirketler için bu lastiği geliştirdik. Bu müşterilimiz yakıt tasarrufuna fazla hassas değiller ancak kilometre başına fiyat, zaman önceliği, lastik ve aracın arızalanmaması gibi istekleri olan müşterilerimizdir. Multiway 3D, kilometre performansını yüzde 45 artıran bir üründür. Avrupa’da ki en büyük üç rakibimizle yaptırmış olduğumuz mukayese testlerine göre Multiway 3d diğer lastiklere göre ortalama 45 metre daha kısa sürede fren mesafesinde duruyor. Goodyear, Continental, Bridgestone firmalarıyla yapmış olduğumuz bu testi başarıyla geçtik. En yakın rakibimizle aramızda 11 metrelik fren mesafesi farkı var. Bu önemli bir farktır.” “Türkiye’de büyük güvenlik zafiyetleri var.”
Türkiye’de büyük güvenlik zafiyetleri olduğunun altını çizen Yiğit, X Multiway 3D’nin müşterilerin hem uzun yol, hem şehir içi hem otoban, heö köy yolunda dahi kullanabileceği bir lastik olduğunu söyledi. “Kış koşullarında zincir takmadan kullanılabilen lastik.”
Performansı çok güçlü olmasının yanı sıra düşük işletme maliyetini sağlayan aynı zamanda kısa fren mesafesi ile güvenlik sağlarken, kış koşullarında zincir takılmadan kullanılabilen X multiway 3D lastikleri; Michelin’in “Çok Ömür” stratejisinin en önemli lastiklerinden biri. Lastiğin 3’te 2’si aşındığında bile 44.9 m daha kısa fren mesafesi.
X Multi 3D, dönme direncinin azaltıp; daha düzenli aşındığı için, yakıt sarfiyatını azaltarak yakıt maliyetini düşürürken; lastiğin 3’te 2’si aşındıktan sonra dahi 44,9 m daha kısa fren mesafesi sağlayarak güvenlik ve iş verimliliğini artırıyor. “4 kez kaplanabilen lastik.”
X Multi 3D, uzun ömür stratejisi ile tasarlandığından dolayı, ilk ömürde uzun ömrün ardından açılan diler sayesinde ilk ömrün yüzde 25’i kadar ilave 2. Ömür, ardından 3. Ve 4. Ömür olarak tekrar tekrar kaplanabiliyor. Bu özelliği ile X Multi 3D işletme giderlerinde azalma, kârlılıkta artış sağlyor. X Multi D
Michelin’in ürettiği bir diğer lastik ise X Multi D. 16 bin tonun altında ki kamyonlar için üretilen bu lastik, İstanbul’da ki dolmuşlar, otobüslerden tut şehirlerarası otobüslere kadar geniş bir kullanıcı yelpazesi var. “4 mevsim kullanılabilen lastik.”
“X Multi D’nin kullanıcısı olan şirketler, araçları için sıkıntı yaşamak istemeyen şirketler olup, zamanla yarış halinde olan şirketlerdir. X Multi D Bölgesel ve şehir içi taşımacılıkta kullanılan bir lastik.” Diyen Yiğit; X Multi D’nin 4 mevsim kullanılabilen bir lastik olmasının yanı sıra Yüzde 18 daha fazla kilometre ömrü sunarken ayrıca uzun ömürlü ve yakıt tasarrufu sağladığını sözlerine ekledi. X Multi D, düşük dönme direnci ile daha düzenli aşınarak; kendi ömrünü uzatıyor. Bu özelliği ile x Multi D işletme maliyetlerini düşürürken kârlılığı artırıyor. Her mevsimde kullanılabilen X Multi D, farklı lastiğe ihtiyaç duyulmadığından iş verimliliğini artırıyor. www.tasimacilar.com 11.03.2014 / 17:40