Michelin’den bayilerine eğitim

Michelin’den bayilerine eğitim

Michelin, Kasım 2012 itibariyle sistemde yerini alacak olan lastikte etiketleme uygulamasını anlatmak ve yeni lastiklerini bayilerine tanıtmak amacıyla ülke genelinde eğitimlere başladı.

Michelin, 01 Kasım 2012’de sisteme girecek olan lastikte etiketleme ile birlikte zorunlu hale gelecek olan uygulamaları, yeni lastikleri Michelin Energy Saver+ ve Michelin Agilis+ ürünlerini tanıtmak için 13 şehirde 172 bayisinde 341 katılımcıya eğitim verdi. Michelin’in ilk defa düzenleyeceği Road Show İstanbul’dan başlayarak Bursa, İzmir, Denizli, Antalya, Konya, Ankara, Kayseri, Adana, Hatay, Gaziantep, Trabzon ve Samsun’da 341 katılımcıyla eğitimini gerçekleştirdi. Eğitimlerde bayiler Michelin ürünleri ve lastikte etiketleme hakkında geniş bilgiler edindiler.


Michelin Energy Saver+ ve Agilis+ modeli hakkında
Michelin Energy Saver+, kullanım ömrü boyunca, Avrupa’da uygulanmaya başlayan lastikte etiketleme sistemi çerçevesinde belirtilen en düşük sınıfa sahip bir lastiğe göre 200 litre yakıt tasarrufu sağlıyor. Michelin Energy Saver+, ıslak zeminde Avrupa etiketindeki en düşük sınıfa sahip bir lastiğe göre yaklaşık 16 metre daha kısa mesafede frenleme sağlarken, 16 metre kısa fren mesafesi ile Michelin’in birçok yüksek performanslı lastiğiyle aynı derecede A derecesi ile sınıflandırılıyor. Hafif ticari araçlar için üretilen Michelin Agilis+ kullanım ömrü boyunca en düşük derecelendirme sınıfına sahip lastiğe oranla 270 litre ile ticari araçlarda sağladığı yakıt tasarrufu ve çevreye olan olumlu etkileri ile etiketleme sisteminde de olumlu dereceler elde etti. Ayrıca ıslak zeminde de başarılı olan Michelin Agilis+, Avrupa etiketindeki en düşük sınıfa sahip bir lastiğe göre yaklaşık 17 metre daha kısa fren mesafesi sağlıyor. www.tasimacilar.com 27.07.2012 / 13:04