Michelin’den ilk 9 ayda 15 milyarlık satış

Michelin’den ilk 9 ayda 15 milyarlık satış

Sürücülere güç, dayanıklılık, güvenlik ve tasarrufu bir arada sunan Michelin, 2013 yılının ilk 9 aylık döneminde 15 milyar 282 milyon Euro’luk net satış gerçekleştirdiğini bildirdi.

Michelin Grubu, ilk dokuz ayda 15 milyar 282 milyon Euro’luk net satış geliri elde ederken, lastik piyasasının üçüncü çeyrekte gösterdiği olumlu ivmeyi de arkasına alarak yılsonu hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Yılın üçüncü çeyreğinde Michelin büyüme kaydetti

Dünyanın 170 ülkesinde faaliyet gösteren Michelin Grubu, binek otomobil, hafif ticari araç ve kamyon lastikleri sektöründeki olumsuz ivmenin etkisiyle satış hacminde yılın ilk yarısında yüzde bir buçuk gerileme yaşarken, üçüncü çeyrekte ise yüzde 2’lik bir artış gösterdi. Yılın ilk yarısında özellikle ABD Doları ve Japon Yeni’nin düşüşü, Euro’nun ise güçlenmesinden kaynaklanan olumsuz kur etkisiyle düşüş yaşandı. Yılın üçüncü çeyreğinde ise gözlemlenen istikrarlı fiyat etkisiyle lastik sektörü de büyüme trendine girdi.

19 Temmuz’da Hindistan Chennai’deki yeni tesislerde ilk prototip kamyon lastiği üreten, 16 Eylül’de dört yeni 25 inçlik lastik ebadı eklenerek buldozer lastiği ürün gamı genişleten, 18 Eylül’de 2020 ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’ belirleyen, 13 Ekim’de Michelin Primacy 3ST, Güneydoğu Asya ve Avustralya pazarlarına sunan, 18-23 Ekim’de geleceğin otobüsü için geliştirilen motorize tekerleği tanıtan ve 22 Ekim’de dünyanın en büyük traktör lastiğinin tanıtımını yapan Michelin üçüncü çeyreğe yenilikleriyle damgasını vurdu.

Satış hacmini yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 2 artıran Michelin’in bu performansında, lastik sektörünün üçüncü çeyrekte beklendiği gibi olumlu bir trend sergilemesi etkili oldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.