Michelin’den, kadınlara tüyolar

Michelin’den, kadınlara tüyolar

Michelin kadın sürücülerin hayatını kolaylaştırmak ve otomobil lastiklerinin patlamasını engellemek için uyarılarda bulundu.

Michelin yaptığı araştırmalara dayanarak bu kez kadın sürücülerin kâbusu haline gelen lastik patlamasını engellemek için kadınlara öneriler de bulundu. Avrupa Birliği komisyonunca zorunlu hale getirilen, yakıt tüketimi, ıslak zeminde fren mesafesi ve lastik dış ses gürültüsü gibi performansların bulunduğu etiketleme sistemi sayesinde, kullanıcılar lastiklerini satın alırken lastikleri hakkında en doğru ve tarafsız bilgilerin sahibi olma fırsatı bulacaklar. Michelin'in her lastiğin aynı kalitede olmayacağının altını çizerek kullanıcılarına kaliteli ve yüksek performanslı ürünler kullanılması konusunda tavsiyede bulunuyor. “Lastiklerin üç düşmanı vardır!”
Michelin olarak kadınlara önerecekleri küçük ama önemli bilgiler sayesinde lastik patlamasını korkulu rüya olmaktan çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Michelin Pazarlama Direktörü Sertan Akçagöz, “Lastiklerin üç düşmanı vardır; yol, zaman ve bakım eksikliği. Bunların tamamı lastiğinizin ömrünü ve yol güvenliğimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Lastikleriniz zaman içerisinde doğal olarak aşınmaktadır. Sadece lastik hava basıncını ve aşınma seviyelerini düzenli bir şekilde kontrol etmeye devam etmeniz bile yeterli olacaktır. Çünkü doğru bir şekilde şişirilmiş ve bakımı yapılmış olan lastikler güvenliğinizi daha iyi koruyacak, daha uzun kilometre yol katedecek ve yakıt tasarrufu sağlayacaktır” dedi. Enerji tasarrufu sağlayan modellerin, çevreyi de koruduğu ve aynı zamanda da yakıt maliyetleri üzerinden tasarruf sağladığı belirtilerek, enerji tasarrufu sağlayan modellerin tercih edilmesi gerektiği belirtildi. “Sürüş stilinize göre lastik alın”
İlk tavsiye uzun yolculukları seven kadınlar için, uzun ömürlü lastikleri tercih etmeleri yönünde oldu. Kişilerin kendi sürüş stillerini bilmesi ve fazla kilometre kat edecek bayanların, kısa sürede lastik değiştirme gerekliliği nedeniyle uzun ömürlü olarak tasarlanmış lastikleri tercih etmeleri önerildi. Mevsim farklılıklarına dikkat!
Farklı mevsimlerin yolda farklı ihtiyaçları beraberinde getirmesi nedeniyle yağmurlu ve karlı aylarda 7 derecenin altında daha fazla güvenlik ve daha kısa frenleme mesafesi sunan kış lastiklerinin tercih edilmesi gerektiği belirtildi. Lastiklerin aşınma durumu ve hava basınçlarının düzenli olarak kontrol edilmesi, gerektiğinde kayıp hava basıncını tamamlanarak ve lastiklerin yerlerini değiştirerek, kilometre ömrünün uzatılacağı ve böylelikle uzun vadede para tasarrufu sağlanacağına da dikkat çekiliyor. Lastik hava basıncını kontrol ettirin
Hava basıncı yetersiz olan lastiklerle lastiğin ani bir şekilde patlamasından, direksiyon hâkimiyetini kaybetmeye ve daha uzun frenleme mesafelerine kadar kaza riski bulunduğuna dikkat çekilerek, lastik hava basınçlarının düzenli olarak ve uzun yolculuklardan önce kontrol edilmesi gerektiği belirtildi. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise suda kayma ve kızaklama riskini artıran, yol tutuş ve kontrolü azaltan, aşınmış lastikler. Birçok lastiğin kullanıcıya yardımcı olması açısından lastik sırt deseni aşınma göstergesine sahip olduğu belirtilerek, lastik desen derinliğinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiği ifade edildi. Hazırlıksız yakalanma durumuna karşın, kullanılmak üzere el altında bir tamir çantası bulundurulması gerektiği belirtilirken lastiklerde oluşacak deliği doldurmak için lastik patlağına karşı bir sprey veya dolgu macunu kullanılabileceği, ancak, sadece bu ürünlere kesin çözüm sağlanamayacağı, gerçek hasarın değerlendirilmesi için lastiğin yerinden sökülmesi gerektiği de vurgulandı. www.tasimacilar.com 17.09.2012 Saat:12:35