Michelin’den sürdürülebilir enerji

Michelin’den sürdürülebilir enerji

Michelin, sürdürülebilir ekonomi, çevre ve sosyal kalkınma alanındaki uygulamaları ile dikkat çekiyor. Michelin, bu sayede sürdürülebilir, dengeli ve sorumlu büyümeyi şirket çalışanlarına benimsetmeyi hedefliyor.

Üretim ve satış performansının odağında insan kaynağı bulunan Michelin, ‘Sürdürülebilirlik’ felsefesi ile “Rekabet, inovasyon ve hızlı büyüme” ilkelerini benimsiyor. “Birlikte İlerlemek” programı Michelin’in büyüme stratejisinde çok önemli bir yer tutuyor. Program kapsamında Michelin’in tüm çalışanları “Performans ve Sorumluluk Yaklaşımı”nı benimsemeleri için teşvik edilirken, takım içinde daha yüksek işbirliği hedefleniyor.

“Michelin’i tartışmasız olarak sürdürülebilir hareketliliğin lideri, dünyanın en inovatif ve sorumluluk sahibi şirketlerinden birisi yapmayı hedefliyoruz” diyen Michelin Grubu İcra Kurulu Başkanı ve Yönetici ortağı Jean-Domınıque Senard Yeşil Lastik’ler sayesinde 20 içinde 16 milyon litre yakıt tasarrufu sağlanabildiğini de belirtiyor.

Michelin Yeşil Lastik’ler sayesinde 41 milyon ton karbondioksit salınımının önüne geçilebileceği tahmin edilirken, 2012 yılında binek otomobiller için 4, ağır vasıtalar içinse 3’üncü nesil ‘Yeşil lastik’leri üretiyor. Ayrıca Michelin yaptığı çalışmalar sonucunda üretim hatlarındaki enerji kullanımını ciddi oranda azaltmayı başarırken, 2005 yılından bu yana lastiklerinin çevreye olan etkilerini de yüzde 33 düşürdü.

Rakamlarla Michelin

• Dünya çapında toplam 113.443 çalışanı bulunuyor.

• 21.5 milyar Euro net satış ve 2.42 milyar Euro operasyonel gelir elde ediyor.

• 18 ülke, 69 tesiste 166 milyon lastik üretimi bulunuyor.

• 29 ülkede 3,418 dağıtım ve hizmet merkezi bulunuyor.

• 170 ülkede pazarlama operasyonuyla faaliyet gösteriyor.

• Dünya lastik pazarının yüzde 14,6’sını Michelin oluşturuyor.

• Michelin’in marka değeri 3,886 milyon dolar

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.