Michelin'den yılın ilk çeyreğinde 5 milyar 600 milyon Euro net satış

Michelin'den yılın ilk çeyreğinde 5 milyar 600 milyon Euro net satış

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, 2017 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. İlk çeyrekte yüzde 7,3 artışla net satışlarını 5 milyar 600 milyon Euro’ya ulaştıran Michelin, büyümesini sürdürdü.

18 inç ve üzeri segmentte tarihi bir oranla yüzde 31 oranında artış yaşayan Michelin, 2017 yılında piyasaya sunduğu yeni ultra yüksek performans lastiği MICHELIN Pilot Sport 4S ve 3PMSF kış sertifikalı ilk yaz lastiği MICHELIN CrossClimate lastikleri sayesinde performansını kanıtladı.

Binek araç pazarı yüzde 5 büyüdü

Binek araç ve kamyonet lastikleri alanında bütün bölgelerde pazarını genişleten Michelin, Türkiye’nin de dâhil olduğu Avrupa pazarında lastik sayısı bakımından yüzde 5 büyüdü. Bu pazarda net satışlarını %10,5 oranında artıran Michelin, 2 milyar 897 milyon Euro’dan 3 milyar 201 milyon Euro’ya yükseltti.

Ağır vasıta pazarı büyümeye devam ediyor

Ağır vasıta lastikleri pazarında ise yüzde 8 artış gösteren Michelin, Türkiye’nin yer aldığı Batı ve Doğu Avrupa’da yüzde 9 büyümeyi başardı. Çin’de uygulanan yeni yönetmeliklerin etkisi ile ise kamyon lastikleri pazarında Michelin bölgede yüzde 22 artış sağladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.