Michigan, Türk Tedarik Sanayii’ni Amerika’ya Taşımaya Kararlı

Michigan, Türk Tedarik Sanayii’ni Amerika’ya Taşımaya Kararlı

Mehmet Dudaroğlu, TAYSAD’ın yıl içerisinde sürdürdüğü yeni ihracat pazarı çalışmalarındaki güncel durumu ve son dönemde yaşanan sıcak gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

TAYSAD, geçtiğimiz günlerde Gebze TOSB’daki genel merkezinde Ford, GM ve Chrysler gibi üç otomobil devinin fabrika merkezlerinin bulunduğu ve dünyanın en büyük otomobil üretim merkezi olan Michigan eyaletinin önemli bürokratlarından Michigan Economic Development Corporation (MEDC) CEO’su Steve Arwood’u ağırladı. Yakın dönemdeki olası iş birlikleri hakkında sıcak gelişmelerin konuşulduğu ziyareti değerlendiren Başkan Mehmet Dudaroğlu, Türk Tedarik Sanayii olarak euro ağırlıklı ihracat gelirlerinde doların payını ve bununla paralel olarak ihracatı artırmayı hedeflediklerini, dolayısıyla ABD pazarının bu anlamda en önemli pazar olduğunu söyledi. Dudaroğlu, TAYSAD ile MEDC CEO’su Steve Arwood arasında yapılan görüşmelerin, MEDC ile ticaret hacminin artırılması hedefini destekler nitelikte olduğunu belirtti. Mehmet Dudaroğlu, TAYSAD ile Michigan arasındaki iş birliği doğrultusunda yapılacak çalışmalar kapsamında iki ülkenin tedarik sanayi üreticilerinin, ana sanayii ile eşleştirilebileceği bir kalifikasyon programının oluşturulması ile ilgili çalışmalara başlandığı müjdesini verdi.

 

“Amerikan Pazarına Yerleşmemiz 8 Sütuna Manşet Olur”

   ABD pazarı hakkında görüşlerini ifade eden TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, "Amerikan pazarına yerleşmemiz ve Çin tedarik sanayicilerinden pazar kapmamız 8 sütuna manşet olur" sözleriyle Steve Arwood ile geliştirdikleri temasın önemini vurguladı.

   ABD pazarının, Türkiye açısından deniz aşırı ülkeler arasındaki en büyük ve iş yapış şekilleri nedeniyle çalışılması kolay bir pazar olduğunu belirten Dudaroğlu, “Son 5 yıllık rakamlar gösteriyor ki, 2010 yılında ABD pazarına otomotiv sektörünün ihracatı 549 milyon dolar iken, 2015 Ekim sonu itibariyle bu rakam yüzde 31’lik bir artış ile 722 milyon dolar seviyesine gelmiştir. Tedarik sanayimizin ihracatı ise 2010 yılında 213 milyon dolar iken, bugün yüzde 56’lık artış ile 332 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. ABD pazarı, otomotiv sektörüne entegre global ölçekte bir pazar olarak değerlendirilirken, Türkiye’nin bu pazarda olmaması kabul edilemez. AB ile ABD’nin ticari ve ekonomik açıdan yakın ilişkilerde bulunduğu bir dönemde ve ortamda, Türkiye’nin mutlaka bu pazarın aktif oyuncuları arasında olması ve yakın temaslarını sürdürmesi gerekmekte. ABD’liler iş yapış şekilleri itibariyle açık ve net olduğundan, pazarda var olma çabamızın sonuçlarını kısa sürede alacağımıza inanıyoruz.” dedi.

 

2016’da ABD’ye Kalabalık Bir Heyet ile Çıkarma Yapılacak

   TAYSAD üyesi firmaların ABD ile işbirliklerine ilişkin açıklama yapan TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, ABD pazarı ile uzun süredir ilgilendiklerini ifade ederek, “3 yıldır karşılıklı 10’a yakın organizasyon gerçekleştirdik. Bazıları heyetlerle birlikte olacak şekilde, karşılıklı 3 büyük ziyaret yaptık. 2016’da yine kalabalık bir heyet ile otomotiv ana sanayi firmalarına ziyaretler organize edeceğiz. Oldukça önemli bir yol kat ettik” dedi.

 

TAYSAD “20 Bin Kariyer” Projesi ile Sektör Dinamiklerini Geliştirecek

   Mehmet Dudaroğlu, TAYSAD’ın Sosyal Sorumluluk Projesi olan ve sektördeki insan kaynağı ihtiyacını karşılamaya yönelik yürüttüğü “20 Bin Kariyer” projesinin (#yirmibinkariyer) geçtiğimiz günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen ilk sempozyum ile başladığını söyledi. Başkan Mehmet Dudaroğlu, bu sempozyumların üniversitelerde öğrenci katılımına açık ve ücretsiz olarak yapıldığını, proje sayesinde üniversite öğrencilerine, sektör kurum yetkilileri tarafından kariyer hayatlarında yardımcı olacak bilgiler ve araçlar konusunda aktarımlar yapıldığını ve özellikle Türkiye’deki Otomotiv Tedarik Sanayi sektörünün gençler tarafından bilinirliğinin arttırılmasını hedeflediklerini vurguladı. Projenin başka üniversitelere de yayılacağını ve çok sayıda üniversite öğrencisine ulaşacaklarını söyleyen Dudaroğlu, sektöre nitelikli insan kaynağı sağlayacak bu proje ile Tedarik Sanayii’nin dinamiklerinin olumlu bir şekilde değişerek gelişeceğini sözlerine ekledi.

10-aylik-sektor-verileri.jpg

arge.jpg

mehmet-dudaroglu.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.