Minibüsçüler ayaklandı Otobüs A.Ş ihaleyi durdurdu

Minibüsçüler ayaklandı Otobüs A.Ş ihaleyi durdurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Otobüs A.Ş’nin 17-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceği ihale minibüsçü esnafının protestoları sonucu ileri bir tarihe ertelendi.

İstanbul Otobüs A.Ş.tarafından 17-18 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan otobüs ihalesinin kendilerini mağdur edeceği gerekçesiyle eylem yapan minibüsçü esnafı Otobüs A.Ş’ye geri adım attırdı. Otobüs A.Ş’nin internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre “17-18 Temmuz’da yapılacak ‘Hasılat paylaşımına dayalı rotasyonlu 15 yıllık hat kiralama işi’ ihalesi geçici bir süre ile ertelenmiştir” şeklinde kamuoyuna duyuruldu.


Minibüsçüler belediye önünde ihaleyi protesto etti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik bir grup, 17-18 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan otobüs ihalesinin iptal edilmesi için protesto gösterisi düzenledi. Burada grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Koray Öztürk, "Toplanmamızdaki en temel etki şu; İstanbul genelinde Otobüs A.Ş. önümüzdeki aylarda 500 tane minibüs hatlarına 17-18 Temmuz'da ihale yapacak. Bu ihaleye tepkimizi koymak için buradayız. Bizim kırk, elli yıllık ticari faaliyet gösteren minibüsler, ilk defa bu kadar zor durumda kalmıştır. Nedir bu zor durum; yüzde yüz bizim minibüs hatlarımıza ihale yapılıyor. Biz Sayın Belediye Başkanımızı, birlik arkadaşlarımızla, oda başkanlarımızla her ziyaret ettiğimizde, sayın başkanımızı bize ifadesi şudur. Kesinlikle minibüsçü esnafı hiçbir zaman mağdur etmeyeceğiz. Ama bugün geldiğimiz noktada yüzde yüz minibüs hatlarına ihale yaparak burada gördüğünüz esnafı mağdur etmiştir. İstanbul'da metrobüs paralelinde çalışan yaklaşık bin 300 minibüs mevcut hatlara dağılmıştır. Bütün araçlarımız banka kredili. Yani bu mevcut hatlar üzerinde ihale yapılması bizi son derece üzmüştür" dedi. Öztürk, "Biz başkanımızdan, buradaki birçok minibüsçü esnafımızın sesini duymasını istiyoruz. Bu konuya bir el atarak minibüs esnafının geldiği bu noktada bir sorunu bir sonuca bağlamasını istiyoruz. Bütün maksadımız yaklaşan mübarek Ramazan Bayramına rahat ve huzurlu olarak girmek. Başka amacımız yok. Bizi kandırmak istemiyorlar. Ancak mevcut minibüs hattı 15 km. Örneğin Pendik-Kadıköy hattında çalışan 380 minibüs var. Bu güzergahı yüzde yüz kullanarak 30 tane otobüs hattı koyuyor. Sen 30 konforlu otobüs koyduğun zaman ben burada kimi taşıyacağım. Dolaysıyla otomatikman dayatmayla ben zaten ortadan kalkıyorum. Mesele bu." “Hakkımızı yasal olarak arayacağız”
Yasal olarak haklarını arayacaklarını ifade eden Öztürk, "Bizim taleplerimiz şudur: 17-18 Temmuz'da İstanbul Otobüs A.Ş.'nin yapacağı ihaleyi durdurmasıdır. Aksi takdirde bizim yaptığımız eylemler bununla kalmayacak. Yasal olan bir hakkımızı arıyoruz. Sayın başkanımızın bir an önce bu işten vazgeçmesini istiyoruz" dedi. www.tasimacilar.com 13.07.2012/11:23