Mısır’da Bekleyen 98 Türk TIR’ı için Temaslar Sürüyor

Mısır’da Bekleyen 98 Türk TIR’ı için Temaslar Sürüyor

Mısır’da yaşanan iç çatışmalar nedeniyle bir süredir Türk nakliyecilerinin sınırda yaşadığı sorunların çözümü için temaslarda bulunan Uluslararası Nakliyeciler Derneği konu ilgili son durum hakkında bilgi verdi.

Mısır ve Mısır üzerinden transit geçilerek Suudi Arabistan ve Körfez Ülkelerine taşımaların ilgili güzergahta faaliyette bulunan RO-RO ile taşıma yapan iki gemi şirketi aracılığıyla sürdürüldüğü bilgisini veren yetkiler, ‘bu gemi şirketlerinden SISA Denizcilik’in yaşamakta olduğu mali sorunlar, Mısır acentesine ve diğer tedarikçilerine olan borçları nedeniyle geminin bağlanma olasılığı ve çekincesine istinaden mevcut gemisini limana yanaştıramaması ve bundan dolayı da SISA Denizcilik ile Suudi Arabistan’a gitmiş ve Türkiye’ye dönmeleri gereken 98 Türk TIR’ının Türkiye’ye getirememiş olmasından kaynaklanmaktadır’ dendi. Port Said Limanı’nda beklemekte olan 98 adet TIR’la ilgili olarak da şu bilgilere yer verildi: anılan şirketin mali sorunları nedeniyle Mısır’daki acente ile SISA Denizcilik arasındaki anlaşmazlığın çözümlenmesini beklemektedir.

Hatta başka sorun yok

Bunun yanı sıra, aynı hatta faaliyette bulunan diğer RO-RO şirketi taşımalarına herhangi bir aksama olmadan devam etmekte olup; ilgili hatta başkaca bir sorun yaşanmamaktadır.

Çalışmalar devam ediyor

UND Türk taşımacılarının ve sürücülerinin mağduriyetlerini giderebilmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, yaşanan bu durum ile ilgili her türlü hukuki dayanakların ve konuların incelendiğini bildirdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.