Mısır’da Yaşanan Darbe, Türk Nakliyecilerini Zor Durumda Bıraktı

Mısır’da Yaşanan Darbe, Türk Nakliyecilerini Zor Durumda Bıraktı

Mısır’da yaşanan karışıklık nedeniyle zor günler geçiren Türk nakliyecilerinin sorunlarının çözümüne ilişkin görüşmeler ve temaslar devam ediyor. Konuya ilişkin açıklama yapan UND, son durum hakkında bilgi verdi.

Türkiye açısından Ortadoğu ve Afrika’ya açılan önemli bir geçiş kapısı konumunda olan Mısır’da yaşanan son siyasi gelişmelerin ardından, Türk nakliyecileri sıkıntılı günler yaşamaya devam ediyor. Türkiye’den Suudi Arabistan’a RO-RO seferi yapan, yüklerini boşaltmak için Suudi Arabistan’a gitmeye çalışırken Mısır’ın kendilerine konvoy denilen güvenlik eskortu sağlayamadıkları için limanda bekletilen Türk nakliyecileri ve taşıyıcı şirketlerin, Mısırlı yerel acenteler ile aralarındaki ödeme sorunundan dolayı Süveyş yakınlarında gemide bekleyen Türk şoförleri için geçtiğimiz günlerde Türk yetkilileri ve UND sorunun çözümüne ilişkin Mısır yetkilileri ile bir dizi temaslar gerçekleştirdiler.

170 araç Mısır’a doğru yola çıktı

Mısır ve Türkiye limanları ile konvoy bekleme noktalarındaki Türk araçlarına ait güncel duruma ilişkin Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden bir açıklama yapıldı, buna göre, İskenderun’da bekleyen 170 araç 09.07.2013 tarihinde Mısır Port Said Limanına doğru yola çıktığının bilgisi verildi. UND, halen Akdeniz’de seyir halinde olup Mısır’a gidebilmek için Türk Limanlarında bekleyen herhangi bir aracın bulunmadığını kaydetti.

108 araç Türkiye’ye doğru yola çıktı

Günlerdir Mısır’dan Türkiye’ye gelmek üzere bekleyen 108 araç Türkiye’ye ulaşmıştır denilen açıklamada ‘Mısır Port Said Limanında refakat eşliğinde Kuzeyden güneye gidecek Türk araçlarında başlayan konvoy uygulaması ile yola çıkmış ve Süveyş kanalı limanı olan Adebiye’ye ulaşmıştır’ ifadesine yer verildi.

Dönüş için çok sayıda araç bekliyor

Açıklamada ayrıca Port Said Limanında Türkiye’ye dönmek üzere bekleyen 99 araç bulunduğu bilgisine yer verildi. Aynı şekilde Damietta Limanında Türkiye’ye dönmek üzere bekleyen 115 araç ve Adabiye Limanında Duba’ya geçmek üzere 115 araç bulunduğu kaydedildi. ‘Suudi Arabistan Duba Limanında ise, Türkiye’ye Mısır üzerinden dönüş için bekleyen 255 araç bulunmaktadır’ dendi. 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.