MOTAŞ 6 otobüsle filosunu gençleştirdi

MOTAŞ 6 otobüsle filosunu gençleştirdi

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın görev süresi içerisinde 49 adet yeni otobüs alarak, otobüs filosunu yüzde 50 dolayında yenileyen MOTAŞ, 6 otobüs daha aldı.

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri’nin aldığı 6 otobüs ile yaş ortalaması 9’a düşen Malatya Belediye Toplu Ulaşım filosu Türkiye’nin en genç ulaşım filolarından birine sahip. Otobüslerin teslimat töreni sırasında beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu ve Alican Bozkurt ile birlikte alınan otobüsleri inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmalar hakkında MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı’dan bilgiler aldı.


“Otobüslerin yenilenmesi hususunda önemli çalışmalar yapılıyor”
Malatya Belediyesi olarak ulaşıma önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Çakır, “Vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha rahat, konforlu bir ulaşım imkânından yararlanması adına Belediye iştiraklerimizden MOTAŞ, önemli yatırımlar yapıyor. Özellikle otobüslerin yenilenmesi hususunda da çok önemli çalışmalar yapıyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda 49 yeni otobüs almıştık. Şimdi de Filomuzdaki 84-85 model eski araçların da ulaşımdan kaldırılarak, filomuzun daha da gençleştirilmesi için 6 adet 2. el araç aldık. Alınan bu araçlar 2000-2001 model araçlar. Böylece, çok yıpranmış, eski olan araçları kaldırarak, bunları takviye ediyoruz” dedi.


“Troleybüs çalışmaları devam ediyor”
Uzun vadeli, kaliteli, sürdürülebilir, sağlıklı bir ulaşımı sağlamak amacıyla troleybüs sistemi ile ilgili de bir çalışma yapıldığını anlatan Çakır, “Belediye Ulaşım Hizmetleri ve Proje birimlerimiz ile MOTAŞ, troleybüs için birlikte bir hazırlık yapıyorlar. Güzergah belirlemesi, maliyeti, proje hazırlanması, ön proje çalışmaları şu an devam ediyor” açıklamasında bulundu. Çakır, MOTAŞ’ın, Malatya’da ulaşımda iyi bir kalite, iyi bir standardı yakaladığını belirterek, “Troleybüs konusunda fizibilite çalışmalarımız devam edecek. İnşallah ileriye dönük, uzun yılları hedefleyen, uzun vadeli projelere de yakında imza atacağız” şeklinde konuştu. Malatya’nın, Türkiye’deki en genç otobüs filolarından ve iyi bir kaliteye sahip kentlerinden biri olduğunu anımsatan Çakır, amaçlarının vatandaşlara, hızlı ve konforlu bir şehiriçi seyahat imkanı sağlamak olduğunu söyledi.


Otobüslerin özellikleri
Mercedes 345 marka ve 2000-2001 model olan araçlar; yarı otomatik, Euro II çevre dostu motora sahip, iç hacmi geniş, yolcu kapasitesi yüksek, engelli erişimine uygun hale getirilebilir ve ASR fren sistemine sahip. Araçlara, ayrıca Validatör, kamera, Yolcu Bilgilendirme Sistemi olan LCD Monitör, şoför ve güzergah panelleri teknik donanımları takıldı. www.tasimacilar.com 23.07.2012/14:25