MOTAŞ Türkiye’deki 110. Yılını Kutluyor

MOTAŞ Türkiye’deki 110. Yılını Kutluyor

7-20 Ekim 2015 tarihleri arasında, Beşiktaş Deniz Müzesi’nde görülebilecek ‘Mobil’in Türkiye’deki 110 Yılı’ adlı sergi, ziyaretçilerini hem MOTAŞ hem de Türkiye tarihinde keyifli bir zaman yolculuğuna çıkaracak.

1905 yılında, Vacuum Oil Company adı altında İstanbul Galata’da ilk şubesini açarak ülkemiz topraklarında faaliyetlerine başlayan MOTAŞ (Mobil Oil Türk A.Ş.), 110’uncu yılını ‘Mobil’in Türkiye’deki 110 yılı’ adlı sergiyle kutluyor.

   Şirketin 110 yıllık tarihi boyunca arşivlenen belgelerin, şirketin geçmişine ışık tutan dokümanların, yayımlandığı dönemde büyük etki yaratan ilan ve reklamların, tarihe tanıklık eden çeşitli materyallerin yer alacağı ‘ ‘Mobil’in Türkiye’deki 110 Yılı Sergisi’, 7-20 Ekim 2015 tarihleri arasında Beşiktaş Deniz Müzesi’nde görülebilecek. Sergi, ziyaretçilerini hem MOTAŞ hem de Türkiye tarihinde keyifli bir zaman yolculuğuna çıkaracak.

motas2.jpg

   Sergi projesini 6 kişilik bir ekiple yürüten MOTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Doğan İlter; “Mobil, Türkiye’ye 1900’lü yılların başında, Osmanlı İmparatorluğu zamanında girdi. Birinci ve İkinci Dünya Savaşları’nı, Kurtuluş Savaşı’nı gördü; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık etti. Hem iş hayatına hem sosyal hayata katkılarda bulunan Mobil, bunların yanında gençleri eğitti, okullar açtı ve enerji sektörünün ‘mektebi’ olarak anıldı. Bu sergi ile hem  dünyanın hem de  Türkiye’nin kurumsal kültüre sahip en eski şirketlerinden biri olan  Mobil’in tarihine ışık tutmuş olacağız.” dedi.

   Herkese açık olacak serginin; MOTAŞ çalışanları ve aileleri, emeklileri, şirketin iş ortakları ile müşterileri tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

motas3.jpgmotas1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.