Murat Akyıldız Global Ticaretten Sorumlu Yönetici oldu

Murat Akyıldız Global Ticaretten Sorumlu Yönetici oldu

Pirelli markalı ticari lastiklerin üreticisi Prometeon Tyre Group’un Avrupa Bölgesi CEO’luğunu yürüten Murat Akyıldız, Global Chief Commercial Officer (Global Ticaretten Sorumlu Yönetici) olarak atandı.

Geliştirdiği ürün ve çözümleriyle dünya lastik sektörünün öncülerinden Pirelli marka ticari lastiklerin üreticisi Prometeon Tyre Group’ta 2016 yılından bu yana Avrupa Bölgesi CEO’luğu görevini yürütmekte olan Murat Akyıldız, Global Chief Commercial Officer (Global Ticaretten Sorumlu Yönetici) pozisyonuna getirildi. Murat Akyıldız yeni görevi kapsamında, şirketin Milano’daki genel merkezinde Prometeon Tyre Group’un dünya çapındaki 4 bölgesinin ticari yönetiminin yanı sıra global satış, pazarlama, tedarik zinciri, orijinal ekipman ve tarım birimlerinin de başında olacak.

Murat Akyıldız’ın şirkette tepe yöneticilerden biri olması Türkiye’nin Prometeon Tyre Group içerisindeki önemini daha da artıracak. Türkiye halihazırda Prometeon Tyre Group için önemli bir üretim, yönetim ve yetenek merkezi olarak konumlanıyor.

Prometeon Tepe Yönetiminde Üç Türk

Prometeon Tyre Group’un Ocak 2018’de açıkladığı üst yönetim listesinde Murat Akyıldız ile birlikte iki Türk yönetici daha yer alıyor. Yeni yapılanmada Alp Günvaran Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi CEO’su olarak Prometeon’un dünya çapındaki 4 ana bölgesinden birisinin yöneticiliği görevini üstlenirken, Remzi Ejderoğlu ise Prometeon Bilişim ve İletişim Teknolojileri Direktörü olarak görev almaya başladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.