Muratlı Gümrük Müdürlüğü, Resmi Kapı Statüsüne Kavuştu

Muratlı Gümrük Müdürlüğü, Resmi Kapı Statüsüne Kavuştu

Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, yaptığı açıklama ile Muratlı Gümrük Müdürlüğü’nün resmi kapı statüsüne girdiği müjdesini vererek, Resmi Gazete’de yayınlandığını duyurdu.

Konu ile ilgili bir süredir çalışmaların yoğunlaştığı Borçka İlçesi Muratlı Köyü’ne Sınır Kapısı kurma çalışmaları son aşamaya geldi. Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, yaptığı açıklama ile Muratlı Sınır Kapısı’nın kurulma çalışmalarının resmileştiğini ve Resmi Gazete’de yayınlandığı ve artık Muratlı Gümrük Müdürlüğü’nün resmi olarak kurulduğunu ifade etti.

‘Muratlı Gümrük Kapısı ciddi transit koridoru oluşturacak’

Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Muratlı Gümrük Müdürlüğünün, İçişleri Bakanlığınca daimi hudut kapısı olarak belirlenmesi ve Gürcistan'la karşılıklı olarak hudut kapısı tesislerinin inşa edilmesi akabinde yakın zamanda hizmete açılmasının hedeflendiğini bildirdi. Kışla yaptığı açıklamada, ‘Türkiye ile Gürcistan arasında Sarp ve Posof/Türkgözü Kara Hudut kapılarının faaliyet gösterdiğini, Çıldır Aktaş Kara Hudut Kapısı'nın ise hukuken mevcut olmakla birlikte fiilen hizmet vermediğini hatırlattı. Kışla, Türkiye ve Gürcistan arasında yeni geçiş noktalarının açılmasının bölgenin Avrupa ile Asya arasında transit koridoru oluşu şeklindeki mevcut rolünü daha da geliştirmesine, iki ülkenin de refahını artırmasına, bölge dahilinde ekonomi, ticaret ve kültürün geliştirilmesine yardımcı olacağının değerlendirildiğini belirtti.

Yakın zamanda hizmete girecek

Bu kapsamda, Türkiye ve Gürcistan heyetlerince gerçekleştirilen incelemeler sonucunda, Muratlı Köyü’ndeki hudut bölüğünün de bulunduğu 417 numaralı hudut taşı bölgesinin her iki ülke için de hudut kapısı kurulması açısından en uygun arazi olduğu sonucuna varıldığını kaydetti. Kışla, kurulan Muratlı Gümrük Müdürlüğü’nün, İçişleri Bakanlığınca daimi hudut kapısı olarak belirlenmesi ve karşılıklı olarak hudut kapısı tesislerinin inşa edilmesinin ve yakın zamanda hizmete açılmasının hedeflendiğini kaydetti. Hayati Akbaş/HOPA 19.09.2013/16:49


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.