Mustafa Altunhan sesini duyurmak için otobüs yaktı

Mustafa Altunhan sesini duyurmak için otobüs yaktı

Edirne'de bazı otobüs firmalarının otogar yakınlarındaki bir benzinlikten yolcu taşımaya başlaması üzerine Mustafa Altunhan, olayı otobüs yakarak protesto etti.

Edirne'de bazı otobüs firmalarının otogar yakınlarındaki bir benzinlikten yolcu taşımaya başlaması üzerine Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin işletmeciliğini alan Altunhan Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, olayı otobüs yakarak protesto etti.

Yaşanan bu olayı protesto eden Altunhan Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, otogarın yanındaki boş arazide 1993 model bir otobüsü benzin dökerek yaktı.

Altunhan Şirketler Grubu, Edirne Belediyesi tarafından 2011 yılında açılan ihaleyi kazanarak 7 yıllığına Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin işletmeciliğini almıştı.

Biz ihale alalım, onlar benzinlikten yolcu taşısın

Evini ve otelini ipotek ettirerek otogar ihalesine girdiğini ve sonunda kazandığını ifade eden Altunhan, "Biz ihaleyi kazandık 1 sene sonra bir benzin istasyonundan otobüs kaldırmaya başladılar. Hem de böyle bir imkana sahip olmadıkları halde. Biz, 10 milyon TL'ye otogarın işletmeciliğini alıyoruz, adam geliyor yan tarafta benzinlikte otobüsçülük yapıyor" şeklinde konuştu.

Otogar ihalesini 5,5 milyona aldığını ve bu rakamın bakım, onarım ve banka faizleri ile birlikte 10 milyon TL'ye çıktığını ifade eden Mustafa Altunhan, "Bu insanlar yasal olmadığı halde benzinlikten otobüs kaldırıyor" dedi.

Otobüs yakma eylemi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Altunhan, bir başka otobüs firmasının terminal dışından yolcu taşımasına göz yumulduğunu iddia etti ve sesini duyurmak için otobüs yakma eylemini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Komisyon vermemek için benzinlikten otobüs kaldırıyorlar

Terminal işletmeciliği hakkının kendilerinde olduğunun altını çizen Altunhan açıklamasına şöyle devam etti; "Ulaştırma 1. Bölge Müdürlüğü bir firmaya 'benzinlikten çalışabilirsin' belgesi vermiş (sadece yolcunu oraya bırakabilirsin) diye oradan kalkış yapamaz. Zaten böyle bir imkana sahip değiller, T2 (Terminal işletmeciliği) belgeleri yok. Bu yetki belediye tarafından bize devredildi. Gel burada terminal var, bunun adabı bellidir, komisyonunu verirsin otobüsünü kaldırırsın. Ama bu adamlar komisyon vermemek için benzin istasyonunda otobüsçülük yapıyor. Benzin istasyonundan otobüs kalkacaksa bizim de şehir merkezinde istasyonumuz var, terminal işletmeciliği için neden 10 milyon lira yatırdık"

Belediye yazıhaneleri mühürledi

Bir takım otobüs firmalarının benzin istasyonundan yolcu taşıması üzerine belediye ekiplerinin bu firmaların şehir merkezine açtıkları yazıhaneleri mühürlediği belirtilirken, konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan, "Biz burada mağduruz. Bu otogara bugüne kadar 10 trilyon para harcadık. Bazı firmalar işgüzarlık yaparak T2 yetki belgesi 'si olmayan, hiç kimse tarafından denetlenmeyen firmalar taşımacılığa başladılar. Belediye gelip Ay temiz petrolün ruhsatını iptal etti. Mühürledi ama cebren mühürleri kırıp taşıma yapıyorlar" ifadesinde bulundu.

Mustafa Altunhan, basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından bidonda bulunan benzini otobüsün üzerine dökerek ateşe verdi. Jandarmanın da güvenlik önlemi aldığı bölgeye kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürürken, Mustafa Altunhan ise Jandarma ekiplerince otogardaki karakola götürüldü.

Halkın can güvenliğini tehlikeye atacak bir şeye izin vermeyiz

Edirne Belediyesi konu ile ilgili bir açıklama yaparak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak ve yasal olmayan hiçbir uygulamaya izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Edirne Belediyesi olarak basından bir turizm otobüs firmasının otogar dışında, bir benzinlikten yolcu seferlerine başladığı öğrenilmiştir. Bu turizm şirketinin belediyemize resmi başvurusu olmamıştır. Turizm şirketinin sadece Edirne Belediyesine adı geçen benzinlikten bilet gişesi için ruhsat istendi. Fakat 2011 yılında Belediye Meclisinde ilgili otogar-terminal yönetmeliğinde düzeltme kararına göre, otogarda acentesi bulunmayan işletmeciler şehir merkezinde bilet gişesi açamazlar. Bu durum bilindiği halde şehir merkezinde 4-5 adet gişe bilet satışına başlanmıştı. Ancak bu, Belediyenin yasa ve yönetmeliklerine göre yasadışı bir işlem anlamına gelmektedir ve yasa ve yönetmelikler gereği Belediye Encümen'inden bu bilet satış yerlerini oy birliği ile kapatma kararı çıkmıştır. Kapatma kararının ardından ilgili şahıslara karar tebliğ edilmek istendiğinde bu tebliği ilgililer almamıştır. Bu nedenle de yine yasalar çerçevesinde tebliğler muhtarlara yapılmıştır. Bunun sonucunda Zabıta görevlileri mühürleme işlemini gerçekleştirmiştir. Fakat ilgili şahsılar mühürleri sökerek bilet satış işlemine devam etmiştir. Bu durum tutanaklarla kayda geçirilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum