Müşterek Odalar Toplantısı, Hopa’da yapıldı

Müşterek Odalar Toplantısı, Hopa’da yapıldı

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğini yaptığı toplantıya Artvin, Arhavi, Borçka ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odalarının Başkanları, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile çalışanları katıldı.

Toplantıya, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Meclis Başkan Yardımcısı Turgut Kılıç, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Kesim, Meclis Başkanı Serkan Ergin, Borçka Ticaret Odası Yön. Kur. Bşk. Eşref Merttürk ve ev sahibi olarak da Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Meclis Başkanı Metin Kahraman ile Odaların Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, genel sekreterleri ve çalışanları katıldılar.

Toplantıda, Artvin'in genel sorunları, ticarette karşılaşılan sorunlar, TOBB destekleri, doğa turizmi ve Gürcistan ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi için atılması gereken adımlar konuşuldu.

Artvin’in ekonomik geleceği konuşuldu

Toplantıda, TIR Karnelerinin Hopa’ da verilmesi hususunda gerekli girişimlerin yapılması, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteklerinden faydalanılması için beraber hareket edilmesi, Artvin’de turizm şirketlerinin çoğalması, turizm sektöründe eğitimin önemine yönelik çalışmaların yapılması için gerekli kurumlarla iletişim kurularak geliştirilmesi konuşuldu. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda ayrıca Gürcistan’daki Batum ve Tiflis konsoloslukları ve ticari ataşeliklerle iletişimin arttırılması için nezaket ziyaretlerinde bulunulması, bu ülkeyle yapılan ticarette karşılaşılan zorlukların karşılıklı olarak ele alınması için gerekli her türlü girişimin yapılması konularında görüş birliğine varıldı.

Hayati Akbaş


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.