Nakliye sürücüleri önemli gelişme!

Nakliye sürücüleri önemli gelişme!

Avusturya Hükümeti tarafından, koronavirüs sebebiyle oluşan mevcut kriz ve yol açtığı darboğazları ortadan kaldırmak amacıyla sürücüler için sürüş ve dinlenme sürelerine ilişkin geçici süre ile tolerans sağlanacağı duyuruldu. 561/2006 sayılı AB Yönetmeliği'nin 6 ila 9 uncu maddelerindeki önlemlerin kaldırıldığı ve istisnanın 16/03/2020 tarihinden 14/04/2020 tarihine kadar geçerli olacağı ifade edilmektedir.

Kaynak : AISÖ

Diğer yandan, Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından koronavirüse karşı alınan acil durum önlemlerinin açıklanmasının ardından, mağazaların ve eczanelerin toplu gıda ve ilaç alımı ile karşı karşıya kaldığı iletilerek; Stoksuzluk ve nüfustaki artan panikten kaçınmak için, Belçika tarafından 561/2006 sayılı Yönetmelikte aktif olan sürücüler için sürüş ve dinlenme sürelerine ilişkin kurallarda; gıda, ilaç ve diğer önemli ürünlerin mağaza ve eczanelere taşınmasında geçici ve tam bir tolerans sağlanması kabul edilmiştir.

Detaylar için lütfen tıklayınız.

Geçici toleransın 5 gün boyunca 14/03/2020 saat 00:01'den 18/03/2020 tarihi saat 23:59'a kadar geçerli olduğu ifade edilmektedir.

Söz konusu uygulama, sadece mağaza ve eczanelerin stokları adına gıda, ilaç ve yaşam için gerekli olan diğer ürünlerin taşınmasında görev alan sürücülerin sürüş ve dinlenme süreleri için geçerli olduğu belirtilmektedir. Söz konusu sürücüler, takograf grafiklerinin veya çıktılarının arkasına normal olarak izin verilen sınırları aşmalarının nedenini not etmelidir. Bu, acil durumlarda olağan bir uygulamadır ve uygulama amaçları için gerekli olduğu ifade edilmektedir.

Belçika'daki geçici düzenlemelere ilişkin tüm sorularınızı ilk etapta info@mobilit.fgov.be adresine e-posta ile yönlendirebilirsiniz.

Romanya, COVID-19 (Coronavirus) salgını nedeniyle meydana gelen olağanüstü kriz durumuna yanıt olarak, yük taşıyan araçların sürücüleri için sürüş ve dinlenme sürelerinin uygulanmasında geçici ve sınırlı bir esneklik getirme konusunda anlaşmıştır. Bu esneklik (EC) 561/2006 sayılı Yönetmeliğin 14 (2) maddesi uyarınca verilmektedir. Detaylar ulaşmak için tıklayınız.

Bu geçici esneklik 18.03.2020 tarihinden itibaren geçerlidir olup 16.04.2020 tarihine kadar devam edecektir. Yurtiçi/uluslararası nakliyelerde yer alan sürücüler için geçerli olacaktır. 

Yukarıda belirtilen sürücü kategorileri için aşağıdaki hükümlere ilişkin geçici olarak esneklik sağlanacağı ifade edilmektedir: 
- 561/2006 sayılı Yönetmeliğin 6 (1) Maddesinde istisna: 9 saatlik günlük azami sürüş sınırının bir 11 saatle değiştirilmesi,
 
- 561/2006 sayılı Yönetmeliğin 7 inci Maddesinde istisna: asgari günlük mola şartlarının 5 buçuk saat sonra 45 dakikalık bir mola verecek şekilde değiştirilmesi,

- 561/2006 sayılı Yönetmeliğin 8 (1) Maddesinde istisna: Günlük dinlenme gereksinimlerinin 11 saatten 9 saate indirilmesi;

- 561/2006 sayılı Yönetmeliğin 8 (6) Maddesinde istisna: altı-24 saatin ötesindeki haftalık dinlenme süresinin ertelenmesi.

Yukarıda açıklanan kuralların geçici olarak esnemesi, COVID-19 salgından kaynaklanan istisnai durumları yansıtmaktadır. 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.