Nakliyeciler Nuhoğlu’nun söz verdiği taahhütlerin yerine gelmesini bekliyor

Nakliyeciler Nuhoğlu’nun söz verdiği taahhütlerin yerine gelmesini bekliyor

TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu iki dönem aranın ardından tekrar UND koltuğuna oturdu. Şimdi ise beklentiler UND’nin yeni Başkan’ı Çetin Nuhoğlu’nun taahhüt ettiği sözleri tutması yönünde.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı R. Engin Özmen, UND Başkan adayı Çetin Nuhoğlu’nun UN Ro Ro’ya yönelik taahhütleri yerine getireceğine dair söz vermesinin ardından başkanlıktan adaylığını çekti ve 2001-2007 yılları arasında da başkanlık yapan Çetin Nuhoğlu, UND Başkan adaylığına tek listeyle girerek iki dönem aradan sonra UND’nin yeni başkanı oldu.

Çetin Nuhoğlu yeniden başkan, şimdi gözler taahhütlerin yerine getirilmesinde

Büyük çekişmeler sonucunda UND’nin 37’inci Genel Kurulu İstanbul Wow Otel’de 1000'in üzerinde nakliyecinin katılımıyla gerçekleşti. Seçim öncesi söz alan Cem-Ay Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Kayıkçıoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayıkçıoğlu, UND’nin Habur’daki sınır kapısından sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Tahir Aydoğan ve Toros Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Çimagil UND’nin Yeni Başkanı Çetin Nuhoğlu’ndan taahhütleri yerine getirmesini istediklerini belirterek nakliyecilerin bazı sıkıntılarını dile getirdiler.

Mustafa Yılmaz: “Sözünüzde durun”

Cem-Ay Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz konuşmasında verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizerek “Çetin Bey, buyurun gelin bu kürsüde bu nakliyecilere bu insanlara söz verin ve deyin ki ben 4 milyon Euro’yu vereceğim. Ben 15 milyon Euro’ya satılık olan hissenin beraatını ödeyeceğim. Yaptığınız dorselere de hiçbir lafım yok. Bende aldım. Şunu ifade etmek istiyorum. İnsanları yanıltmayın. İnsanlara verdiğiniz sözde durun. Bende sizi destekliyorum. Ama sözünde durmayana da namerttir diyorum” diyerek taahhütlerin yerine getirilmesi durumunda Çetin Nuhoğlu’na destek vereceğini söyledi.


Tahir Aydoğan : “Aslanı kediye boğdurmayın”

UND’nin Habur’dan sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Aydoğan da seçim öncesi yaptığı konuşmasında verilen sözlerin yerine getirilmesini istediğini, gecesini gündüzüne katarak çalıştığı bu sektörde kendisine verilen her sorumluluğu gayretiyle yerine getirdiğini söyledi.

UND’nin başkanlığına kim gelirse gelsin önemli olanın sektör menfaatleri uğruna yapılacak olan iyileştirmeler olacağını söyleyen Aydoğan son dönemde yönetim kurulundan istifa eden üyeler içine ise; “Son dönemde yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden arkadaşlarımız yönetimden verimli hizmet alamadıklarını söylediler. El insaf arkadaşlar yapmayın. Çetin başkanda gelir, Engin başkanda gelir siz yönetim kurulu üyesisiniz. Siz o zaman kendinize bir sorun acaba biz ne yaptık. Bu durumu sadece bir başkan’a bağlamamak lazım. Ben bunun için çok üzülüyorum” diyerek “Aslanı kediye boğdurmayın” dedi.


Sektörün sorunu bitmek bilmiyor

Özellikle sektörün sorunlarını dile getirmek için söz alan Kayıkçıoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayıkçıoğlu, SRC belgeleri sebebi ile kesilen cezalardan, sektörün en büyük sorunu tabir edilen şoför davalarından, yurt dışına çıkışta gümrüklerde haksız yere verilen meblağlardan, ödenemeyen SSK primlerinden ve 550 lt ile sınırlandırılmış mazot alımlarından bahsetti.

Firma olarak Bulgaristan’a taşıma yaptığını ifade eden Kayıkçıoğlu, devlet nazarında da sektöre darbe vurulduğunu iddia etti ve biriken cezaların klasörlere sığmadığını, ödenmediği taktirde ise ulaştırma bakanlığınca tehditkar bir tavır takındığını iddialarına ekleyerek “cezaları biliyorsunuz şimdi balya balya, klasör klasör biriktiriliyor. Yetmedi ulaştırmadan tehdit mektupları alıyorsunuz. Eğer bu cezaların sayısı şu kadar olursa C2’niz iptal olur” dedi.

Mustafa Kayıkçıoğlu: “Bizim hiç mi sahibimiz yok”

Sektörün şoför davalarından dolayı sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Kayıkçıoğlu, nasıl bir meslek ki her sabah işe geldiğiniz zaman acaba bana bir şoför dava açarda iflas eder miyim? diye bir kaygıyla geldiğiniz bir sektör olabilir mi. 1,5 sene iş yapan bir adam 50 milyarlık dava açabilir mi? kazanma şansımızın olmadığı bir anlayış olabilir mi?” diyerek sorularına cevap aradı.

UND Deniz’den de bahseden Kayıkçıoğlu sözlerinin devamında şunları söyledi: Hani biz ihracatta 2023 hedeflerinden şundan bundan bahsediyoruz. Biz bu ihracatın hiçbir yerinde yok muyuz? Bunu kim taşıyor. Biz hiç mi adam değiliz. Bizim hiç mi sahibimiz yok. Eğer biz köle ise kölenin de hakları vardır. Bizi kimse adam yerine koymuyor, telefonlarımıza çıkan yok. Köstence’ye bir gemi kondu. Ben çok iyi bir başlangıç olarak görüyordum. Aslında o geminin yaşatılması devlet politikası olmalıydı. Hiç kimse sahip çıkmadı ve kaldırıldı. Şimdi bu kadar ihracattan bahsediliyor. Biz bir Bulgar’ı geçmeyi başaramıyoruz. Neyin ihracatından bahsediyoruz.”


Çetin Çimagil “4 milyon Euro’yu hibe edeceksiniz”

Konuşmaların sonunda söz alan bir diğer isim ise Toros Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Çimagil oldu. Çetin Nuhoğlu’na teşekkür ile başladığı konuşmasında Çimagil, yurtdışı seyahatlerinde yabancı plakalı römorkların arkasında gördüğü TIRSAN yazısından Türk milliyetçiliği adına gurur duyduğunu söyleyerek “Buraya kadar Çetin Nuhoğlu mükemmel. Çetin Bey ile alakalı olarak vizyonu, gelişmesi, gücü, kuvveti, yüreği buraya kadar hiçbir sıkıntı yok. Zaten sizler ondaki bu vizyonu gördüğünüz için, sektöre bir kurtarıcının gelmesi gerektiğine inandığınız için Çetin Nuhoğlu’na yapıştınız” ifadesini kullandı.

Sektör sıkıntılarının uzun zamandır devam ettiğinin altını çizen Çimagil, UN Ro Ro ile alakalı dava ortaya çıkana kadar bu sıkıntıların görülmediğini, ne zaman ki UN Ro Ro ile alakalı dava ortaya çıkınca Nuhoğlu’nun sektörü sahiplendiğini iddia ederek “Sayın Çetin Nuhoğlu, UN Ro Ro ile alakalı dava çıkana kadar sektörün hiç sorunu yok muydu da UN Ro Ro ile alakalı dava çıkınca birden sektöre sahiplenme ihtiyacı durdunuz” dedi.

Çetin Nuhoğlu’nun taahhütleri yerine getirmesi gerektiğini belirten Çimagil, seçimin Çetin Nuhoğlu lehine sonuçladığını söyledi ve “Burada seçim sonucu belli. Artık bunun için uğraşılmasına, didinilmesine gerek yok. Çetin ağabey, siz bu sektörden para kazandınız. Bu sektör size çok şey verdi. Ayağınızdaki ayakkabının bağından, saçınızı taradığınız tarağa kadar sektör size kazandırdı. Sizinde şimdi bu sektöre bir takım borçlarınız var. O 4 milyon Euro’yu hibe edeceksiniz. Sizin için o para hiçbir para değil. Benim için çok büyük bir para. Sen o parayı hibe edeceksin. Gönlümüzde de kalbimizde de başımızın üstünde de yerin olacak ağabey” şeklinde konuştu.


Çetin Nuhoğlu sektör sorunlarının çözüme ulaşacağını söyledi

Sektördeki nakliyecilerin sorunlarını dinleyen UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Lojistiğin bir devlet politikası olduğunu belirterek sektör adına bir üst yapı oluşturup Ulaştırma Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve de Ekonomi Bakanlığınca oluşturulacak bir ekip ile problemlerin derhal çözüleceğini söyledi.

Oya KAYA-Nurcan GÜNEŞ 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.