Naturelgaz, 100 milyon m3 yerli doğal gazı kullanıma sunacak

Naturelgaz, 100 milyon m3 yerli doğal gazı kullanıma sunacak

Global Yatırım Holding iştiraklerinden, CNG dağıtım pazarında lider konumdaki şirket Naturelgaz, Trakya bölgesinde bulunan kuyulardan çıkartacağı yerli doğal gazı Türkiye’nin kullanımına sunacak.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan proje ile Trakya Bölgesi’ndeki kullanılamayan doğal gaz kuyularından çıkan gazı kuyu başında CNG’ye dönüştürecek olan Naturelgaz 100 milyon m3 yerli doğal gazı Türkiye’nin kullanımına sunarak cari açığın azalmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Aktif olmayan kuyular değerlendirelecek

Naturelgaz Operasyon ve Yatımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Ünal, Trakya Bölgesi’ndeki aktif olarak kullanılmayan kuyuları değerlendirerek 100 milyon m3 yerli doğal gazı BOTAŞ’ın geri basma istasyonları aracılığıyla Türkiye’nin kullanımına sunmayı amaçladıklarını duyururken Türkiye’deki yerli kaynakları kullanarak enerji üretimi ve verimli enerji kullanımını sağlayan yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

“Trakya’da önemli miktarda doğal gaz rezervi olduğu kamuoyu tarafından bilinen bir gerçek.

Türkiye’deki ekonomik büyümenin başında yer alan orta ölçekli sanayicilere enerji çözümler üretmenin Naturelgaz için hayati öneme sahip konuların başında geldiğini vurgulayan Ünal, “Trakya’da önemli miktarda doğal gaz rezervi olduğu kamuoyu tarafından bilinen bir gerçek. Bu bölgede aktif olarak kullanılmayan doğal gaz kuyuları var. Bu kuyulardaki doğal gaz kuyu başında özel separatörlerle BOTAŞ standartlarına uygun hale getiriliyor ve daha sonra CNG’ye dönüştürüyor. CNG’ye dönüştürdüğümüz doğal gazı BOTAŞ’ın geri basma istasyonunda ana iletim hattına vererek Türk halkının hizmetine sunuyoruz” dedi.

Yeni kuyular da kullanıma açılacak

İlk etapta test amaçlı olarak bir kuyuda çalışmalara başladıklarını belirten Yavuz Ünal, tek kuyudan günlük 15 bin m3 doğal gazı BOTAŞ istasyonuna aktardıklarını belirtti. Tek kuyudan yıllık yaklaşık 4.5mn m3 yerli doğal gaz üretmeyi hedefleyen Naturelgaz, test aşamasının tamamlanmasıyla birlikte kullanılamayan başka kuyuları da hizmete açacaklarını belirtti. Ünal, yeni kuyuların açılmasıyla birlikte 100 milyon m3 yerli doğal gazı Türkiye’nin kullanımına sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Hem istihdam yaratılacak hem ülke ekonomisine katkıda bulunulacak

Naturelgaz’ın hedefleri arasında, hem istasyon ve CNG dönüşüm servis ağını genişletmek hem de kamyon ve otobüslerin CNG’ye dönüşümlerini gerçekleştirip, yeni araç motorlarının CNG’ye dönüştürülmesi için yapılacak ARGE ve yazılım çalışmalarına hız vermek olduğunun altını çizen Ünal; önümüzdeki dönemde Naturelgaz olarak yerli kaynaklara yönelmeye devam edip hem istihdam yaratmaya hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum