NEOPLAN Yeni Tourliner, Türkiye yollarına çıkıyor

NEOPLAN Yeni Tourliner, Türkiye yollarına çıkıyor

NEOPLAN Yeni Tourliner’ın Türkiye Lansmanı, MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. tarafından 24–25 Mart’ta Antalya’da düzenlenen özel bir törenle gerçekleştirildi

Tasarımından teknolojisine, güvenlikten konfora kadar üstün özelliklere sahip Yeni Tourliner, yakıt sarfiyatı ve işletme giderleri açısından sunduğu avantajlarla da, sektör normlarını en üst seviyeye çıkarıyor.

Lansmanda NEOPLAN Yeni Tourliner’ın üstün nitelikleri, dijital, görsel ve işitsel bir şova dönüştü. Titanic Deluxe Hotel Belek’te düzenlenen lansman, 400’ü aşan katılımcı sayısı ile adeta bir sektör buluşmasına dönüştü. MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu ve Otobüs Satış Direktörü Can Cansu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Türkiye seyahat sektörünün önemli temsilcilerinin yanı sıra MAN Truck & Bus üst yönetimi ile yabancı ülkelerden şirket yetkilileri de katıldı. Yeni Tourliner’ın Türkiye’ye yönelik üretilmiş özel versiyonu, lansmanın ardından düzenlenen Teknik Sunum ve Test Sürüşleri ile de sektör temsilcilerine tüm detaylarıyla tanıtıldı.

Sınıfında teknolojinin geldiği son nokta: NEOPLAN Yeni Tourliner

NEOPLAN Yeni Tourliner’ı “sınıfının yeni ve yenilikçi lideri” olarak betimleyen MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, “Yeni Tourliner, 250 yılı aşkın köklü geçmişi ile dünyanın üretim ve mühendislik devi MAN çatısı altında üretilen MAN ve NEOPLAN markalı araçlar, ileri teknolojileri, performansları, dayanıklılıkları, yüksek kalite ve düşük işletme maliyetleri ile sınıflarının en çok arzulanan, peremium araç gruplarını oluşturuyor. Ancak gerçekten de her alandaki üstün nitelikleri ile Yeni Tourliner, alanında teknolojide gelinen son noktayı temsil ediyor. Düşünün bir otobüs; hem daha konforlu hem daha güvenli olsun – hatta geleceğin yüksek güvenlik normlarını daha bugünden sunsun. Yolcuya, şoföre, bagajlara daha büyük hacimler sunsun ama hem daha hafif olsun hem de sürtünme katsayısı, orta büyüklükteki bir otomobile eşdeğer olsun. Geliştirilmiş motoru ile hem daha yüksek güce sahip olsun, performansı artsın, hem de daha az yakıt tüketsin, daha uzun aralıklarda ve daha düşük maliyette bakım gerektirsin. Tüm bunlar etkileyici bir tasarım bütünlüğü içinde birleşsin, yolcu konforu kadar şoför konforu da artsın üstelik sürüş, ileri teknoloji ile en ideal şekilde optimize edilsin. Üstelik tüm bunları, olabilecek en üst seviyeye taşısın, hatta kimi sınırları zorlasın, ileriye götürsün. İşte tüm bunlar ve daha birçok yenilikçi detaylar Yeni Tourliner ile artık Türkiye yollarında. Yeni Tourliner, sınıfında alışılagelmiş tüm normları değiştiriyor, geliştirerek yeni standartları belirliyor. Üstelik tüm bu üstün nitelikleri, ileri teknolojiyi, yüksek kalite ve konforu ile Yeni Tourliner, Türkiye’de, Ankara – Akyurt’taki MAN tesislerinde üretiliyor, tüm dünyaya buradan dağılıyor. Bu bizler için özel bir anlam taşıyan farklı bir gurur kaynağı” açıklamasında bulundu.

Daha konforlu, daha güçlü, daha güvenli, daha cimri: Yeni Tourliner

Yeni Tourliner’ın, ileri teknolojisine ve üstün niteliklerine dikkat çeken MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu da, “Yeni Tourliner, etkileyici ve bir o kadar da gelişmiş bir tasarıma sahip. Kuyruklu Yıldız olarak da adlandırılan keskin ve efektif hatlarla şekillenmiş bu cazip tasarımıyla Yeni Tourliner’ın sürtünme direnci, orta büyüklükte bir otomobil olan Volkswagen Sharan ile aynı. Ayrıca 2017 yılının sonunda yürürlüğe girecek ECE-R.66.02 normlarını bugünden karşılayan yeni Tourliner, sağladığı daha büyük hacme karşı 60 kilo daha hafif. Otobüsün kabin içi konfor hacmi ile birlikte sürücü yatma alanı da geliştirildi. Kabin içi el bagaj bölümü daha da ferahlarken, bagaj bölümünün hem yüksekliği arttı, hem de hacmi 8.5’ten, 10 metreküpe çıktı. Bununla birlikte ileri teknolojimiz ile geliştirdiğimiz Euro 6C motorumuz, daha yüksek güç ve tork değerleri üretmesine karşın, %10 daha az yakıt tüketimine sahip. Üstelik yaptığımız geliştirmeler ve çelik piston gibi yenilikçi yaklaşımlarımızla, bakımlarda hem aralıkları daha da uzattık, hem de maliyetleri düşürdük. MAN TipMatic®, otomatikleştirilmiş 12 ileri Easy-Start şanzımanı ile birilkte EfficientCruise & EfficientRoll, 4. Nesil Şerit Takip Asistanı – LGS IV (Lane Guard System IV), Acil Fren Asistanı – EBA 2 (Emergency Brake Assist) gibi teknolojiler, Yeni Tourliner’de hem sürüş konforunu ve güvenliğini arttırıyor, hem de en ideal, en efektif sürüş olanağı ile önemli ve benzersiz bir yakıt avantajı sağlıyor. Yeni Tourliner’ın bu ve daha birçok benzersiz özellikleri, onu sınıfının yeni ve yenilikçi lideri konumuna taşıyor. Bugünden sonra Türkiye seyahat sektöründe, Yeni Tourliner’ın sunduğu tüm bu ayrıcalıklar, yeni referans noktası olacak” şeklinde konuştu.

NEOPLAN Yeni Tourliner lansman buluşması, düzenlenen birbirinden renkli yarışmalar ve aktivitelerle adeta bir şölene dönüştü. MAN’ın geleneksel Gala gecesinde ise güçlü sesi ve zengin repertuvarıyla Linet başarılı sahne performansı ile sektör temsilcileri, yaklaşan sezon öncesinde stres attı, moral topladı.

NEOPLAN YENİ TOURLINER: SINIFININ LİDERİ

NEOPLAN Yeni Tourliner estetik, teknik, güvenlik, konfor ve ekonomiklik alanlarındaki üstün nitelikleri ile sınıfına yeni standartlar getirmek üzere Türkiye yollarına çıkıyor…

ETKİLEYİCİ BİR OTOBÜS

İlk bakışta hayranlık uyandıran Yeni Tourliner, sadece ekstra yüksek yolculuk konforu, mükemmel iç ve dış tasarımı ile değil aynı zamanda teknoloji, ekonomi ve güvenlik alanlarındaki yeniliklerle de NEOPLAN ailesinin gerçek bir üyesidir. Olağanüstü konforu, estetik iç dizaynı ve birinci sınıf işçiliği ile yolcuları etkileyerek onların evlerinde hissetmelerini sağlar.

Açık, keskin ve göz alıcı hatlara sahip Sharp Cut dizaynı, Angel-Eyes farlar ile yeni Tourliner’da estetik ve dinamizm mükemmel biçimde birleştirilmiştir. Dinamik görünümü ve mükemmel aerodinamik tasarımı ile sadece kendi segmentinin değil tüm Premium otobüs sınıfının lideridir. Yeni Tourliner’ın sürtünme direnci katsayısı, orta büyüklükte bir otomobil olan VW Sharan ile aynıdır. Mükemmel bir aerodinamiklik sağlayan yeni dizayn ön cam, geliştirilmiş ön paneli ve aerodinamik açıdan optimize edilmiş A direği ile Yeni Tourliner, sınıfına yeni standartlar getirir. NEOPLAN karakterini yansıtan yeni Bi-Xenon far tasarımı ile mükemmel aydınlatma sağlar.

 

 

image001-006.jpg

NEOPLAN genlerine uygun yeni tasarım B direği, sahip olduğu krom plaka NEOPLAN arması ile göz alıcıdır. Kuyruklu yıldız görünümlü etkileyici çatı dizaynı, aynı zamanda aerodinamik yapıya da katkı sağlar.

Arka bölüm C direğinde, yeni göz alıcı içe alınmış LED aydınlatmalar bulunmaktadır. Dinamik ve difüzör görünümlü rüzgar direnci düşük arka tampon da, aracın dinamik yapısında önemli bir unsurdur.

image002-003.jpg

 

İLERİ TEKNOLOJİ İLE KAZANÇLI EKONOMİ

Yeni Tourliner maliyetleri düşürür. Önceki modellerine göre %10 daha az yakıt tüketir. Araç gövdesinde yapılan değişikliklerle, bakım ve onarım masrafları da önemli ölçüde azaltılmıştır.

Geliştirilmiş ve test edilip onaylanmış ileri teknolojisi ile çok güçlü ve aynı zamanda çok ekonomiktir. MAN TipMatic®, otomatikleştirilmiş 12 ileri Easy-Start şanzımanı ile çevreci Euro 6C, 460 hp ve 2300 Nm torka sahip güçlü motoru, %10 yakıt optimizasyonu sağlar. Optimize edilmiş turbo şarjı, debi kontrollü ve basınç sensörlü su pompası, EGR’de yapılan optimizasyon ve yeni katalitik konvektör kaplaması ile daha uzun ömürlü egzoz sistemine de sahiptir.

image003-001.png

 

EfficientCruise & EfficientRoll

Yeni Tourliner’da yer alan EfficientCruise®, GPS desteği ile mevcut seyir kontrol sistemlerinin oldukça gelişmiş şeklidir. Yokuşlu yol şartlarında doğru vitesi belirler. EfficientCruise®, navigasyon sistemine benzer bir şekilde aracın güncel konumunu ve seyir yönünü kayıtlı bir topografik harita üzerinden almaktadır. Prensip olarak yaptığı hesaplama ile mevcut rotanın yaklaşık 3 km öncesini öngörebilir ve mevcut rotanın topografik yapısını (iniş- çıkış) analiz edip, yolun durumuna göre aracın hızını ayarlayarak yakıt tasarrufu sağlar.


image004-001.png

Efficient Roll, 60 km/h hızlarda %1 ile %3 arası eğimlerde, şanzımanı boş konuma otomatik alır ve aracın momentumundan daha fazla faydalanılmasına imkan vererek daha az yakıt tüketimi sağlar.

 

GELECEĞİN GÜVENLİK STANDARTLARI

Yeni Tourliner’da standart olarak sunulan 4. Nesil Şerit Takip Asistanı – LGS IV (Lane Guard System IV) ön camda bulunan LGS modülüne entegre kamera ile şeritleri okur. 60 km/h hızın üzerinde aktive olan sistem, sinyal vererek yapılan şerit değiştirmelerde aktive olmaz. Aynı zamanda dar yollarda sistem otomatik olarak deaktif olur.

image006.jpg

 

Eşsiz iskelet yapısı, Tube in Tube Teknolojisi ile devrilme anında ECE-R.66’ya oranla %50 daha fazla enerji absorbe ederek, daha fazla yaşam alanı kalabilmesini sağlar. Yeni Tourliner, 2017 yılının sonunda yürürlüğe girecek olan ECE-R.66.02 yasal yönergenin yüksek taleplerini ise daha bugünden karşılar

image007-001.png

 

ECE R66 yönetmeliği uyarınca; devrilme testi sırasında aracın başlangıç konumu ve bitiş konumunu gösteren test diyagramı.

 

Yeni Tourliner’da sunulan Acil Fren Asistanı – EBA 2 (Emergency Brake Assist), çarpmayı algıladığı durumlarda şoförü uyarır ve otomatik olarak frenleme yapar. Radar Sensörü aracın önünde duran veya hareket eden bir cisim algıladığında, şoförü görsel ve sesli olarak uyarır.

DAHA FAZLA BAGAJ HACMİ

Yeni Tourliner, bagaj hacmini artıran yeni yan duvar yapısı ve kullanıcı dostu hafifletilmiş yeni bagaj kapakları ile de dikkat çekici. Tekerlek üstü trimler, toplamda 30 cm azaltılmıştır. Bu da bagaj bölmesinde ek bir yükleme hacmi kazandırmıştır. Yeni dizayn oval kulplar, bagaj bölmesinin daha kolay açılıp kapanmasını sağlarken, yeni bagaj kapakları da bir önceki versiyona göre %15 daha hafiftir.

image008.png

 

Yeni tasarım ile eşya koyma gözleri önceki modele göre 26 cm genişletilmiştir. Böylece daha büyük çantaların konulmasına olanak tanır. Bununla birlikte eşya koyma gözlerine erişim daha da kolaylaştırılmış. Bagaj raflarının sofistike tasarımı, yalnızca görsel öneme sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda daha fazla hacim sağlar ve daha kolay erişilebilirdir. Dayanaksız ayak tabanı, yolculara sadece eşya rafına kolay ulaşım imkanı vermekle kalmaz aynı zamanda Tourliner'ı bir koltuk kaldıracı ve iki koltuk alanı ile birlikte engelsiz yapar.

KONFOR İÇİN HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Yeni Tourliner'ın dış tasarımındaki büyüleyicilik, iç kısımda da devam eder. Tourliner yolcuları için en yüksek konforu sunarak, onlara ilk andan itibaren rahatlık ve huzuru yaşatır. Güçlü kontrasta ve modern renk uyumuna sahip yeni renk konsepti, ilk anda dinlendirici etkisini gösterir ve özellikle uyumlu bir alan hissi yaratır. Modern tasarımı, çağdaş renkleri, kaliteli malzemeleri ve yeni bir aydınlatma konsepti, son derece uyumlu ve huzurlu bir alan duygusu yaratırken, aynı zamanda konforlu seyahat alanında yeni standartları da belirler. Yeni Tourliner ilk bindiğiniz andan itibaren, zaman ve mekanı, etkileyici bir ferahlık hissi ile buluşturarak çevrenizdeki dünyayı unutmamızı sağlar. Düz zemin yapısı, koltuklara ve üst kısım eşya koyma gözlerine daha kolay ve güvenli erişim sağlar. Yeni arka iç panelleri ise en arkadaki yolculara daha fazla alan sunar.

KOKPİTTE SÜRÜŞ KEYFİ

Tourliner sadece yolcularına değil aynı zamanda sürücüsüne de yüksek konfor sunar. Yeni Tourliner’ın geniş ve yüksek kalitedeki sürücü bölümü, rahat hareket alanı ve yeterli saklama gözü ile rahattır. Ergonomik koltuklar, yüksek değerde çok fonksiyonlu direksiyon, kullanımı kolay cihaz ve düğmeler ile sürücünün çalışmasını kolaylaştırır, güvenliği artırır. Daha ferah sürücü yatma yeri ve açılabilir havalandırma kapağı ile sürücüsüne de rahatlık sağlayan bir otobüstür.

image009.png

 

yeni-tourliner_detay-(4).jpg

yeni-tourliner_detay-(5).jpg

yeni-tourliner_detay-(7).jpg

yeni-tourliner_detay-(8).jpg

img_1686.jpg

img_1688-001.jpg

img_1690-001.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.