Netlog Lojistik, Fortune 500’de Bu Yılda Türkiye Lojistik Sektörü Lideri

Netlog Lojistik, Fortune 500’de Bu Yılda Türkiye Lojistik Sektörü Lideri

Her yıl Fortune ve Finar ortak çalışmasıyla hazırlanan Türkiye’nin en büyük 500 firması (Fortune 500) listesinde lojistik ve taşımacılık sektörü lideri bu senede Netlog Lojistik oldu.

Netlog Lojistik, 2013 sıralamasında da Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin ardında sektör sıralamasında 2’nci ancak özel firmalar arasında 852 milyon TL cirosuyla 1’inci oldu. Fortune 500 Türkiye listesinde, 4 yıldan bu yana lojistik ve taşımacılık sektörü liderliğini elinde tuttuklarını belirten Gökalp Çak, güçlü bir organizasyon yapısı ve sistem yönetimiyle 24 saat durmayan bir düzen içerisinde çalıştıklarını ifade etti. 2012 yılını 852 milyon TL ciro ile kapattıklarını söyleyen Gökalp Çak sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir firmayız. Her hangi bir ürün satmadan veya pazarlamadan sadece hizmet satarak bu cirolara ulaşmak zordur. Bunu başarabilmek için gerçekten büyük hacimli bir iş yönetmek gerekli, işte biz bunu yapıyoruz. 54 Depomuzda görev yapan, özmal 2.500 aracımızda direksiyon çeviren, gece gündüz ayrımı yapmadan çalışan binlerce takım arkadaşımız müşterilerimizin ürünlerini hasarsız ve zamanında teslim etmek için çalışmaktadır. Her gün 1.600 TIR/Kamyonun yüklendiği, ayda 50 milyon kolinin elleçlendiği, her gün on binlerce adrese mal teslimatı yapan bu büyük hizmet düzeni ancak insan, makine ve sistemin ahenk içerisinde ve özveriyle çalışmasıyla yürümektedir. İşte bizim esas işimiz bu koordinasyonun yürümesini sağlamaktır. Lojistik gerçek anlamda sistem yönetimidir. Başarımızın gerçek mimarı da çalışanlarımızdır.”

Çak: Netlog üzerinden 4 milyon dolarlık ticaret yapıldı

Gökalp Çak, Netlog Lojistik 852 milyon TL’lik cirosunun tamamını salt lojistik (depolama, taşıma ve katma değerli hizmetler) aktivitelerden elde ettiklerini ifade ederek “Ciromuza şu an için Liman İşletmeciliği ve mal alım satım işlemleri dahil değildir. Geçen sene Netlog üzerinden sadece 4 milyon Dolar tutarında mal alım ve satım işlemi yapıldı” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.