Nevşehir’de taksi durakları ve ticari taksi toplu taşıma yönetmeliği hayata geçti

Nevşehir’de taksi durakları ve ticari taksi toplu taşıma yönetmeliği hayata geçti

Taksi durakları ve ticari taksi toplu taşıma yönetmeliği Nevşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek kabul edildi.

Nevşehir Belediyesi mücavir alanları içinde yolcu taşıma izni verilen ticari taksiler ve halen faaliyette bulunulan taksi durakları ile yeni açılacak olan taksi duraklarının çalışmalarını belli bir düzen içinde yapmasının sağlanması amacıyla Nevşehir Belediyesi Taksi Durakları ve ticari taksi toplu taşıma yönetmeliği , Nevşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek kabul edildi. Ticari taksi hat sahipleri 3 ay içinde sisteme kayıt olmak zorunda
Yönetmelik gereğince mevcut çalışmakta olan ticari taksi hat sahipleri yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak sisteme kayıt olmak ve yönetmelikte belirtilen şekilde taksi çalıştırma ruhsatı almak zorunluluğu içerisinde olacak. Belirtilen süre bitiminden sonra yapılacak müracaatlar yeni müracaat gibi değerlendirilecek.
GPS, telefon ve telsiz sistemi gibi unsurlar zorunlu
Yönetmelikle Ticari taksilerde klima, hava yastığı, araç takip sistemi cihazı (GPS), telefon ve telsiz sistemi bulundurulma zorunluluğu getirilirken araç içine ve dışına; aracın emniyetli kullanımını olumsuz etkileyebilecek hiçbir aksesuar takılamayacak ve araçlarda havalı korna kullanılamayacak.
Kılık kıyafete özen gösterilecek
Yönetmelikte ayrıca sürücü ve yardımcıların kıyafetlerinin temiz ve bakımlı olması, ayakkabıların arkası basık olmaması, çıplak ayakla veya terlikle araç kullanılmayacakları hükmü de getirildi. Yayınlanan yönetmelik uyarınca otomobil sürücüsü, araçta meşrubat dahil hiçbir yiyecek maddesi tüketemeyecek ve yolculuk sırasında yolcuda dahil olmak üzere sigara kullanamayacak.
Hakarete, 1 ay duraktan uzaklaştırma
Nevşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen yönetmelikle ayrıca, yolcuya her nedenle olursa olsun hakaret ettiği tespit edilen sürücü hakkında Belediye Encümenince 1 ay duraktan uzaklaştırma ve araç sahibine para cezası uygulanması karar altına alındı. www.tasimacilar.com 10.02.2012 / 15:27