Nissan, 4 adet konsept ile Cenevre’de

Nissan, 4 adet konsept ile Cenevre’de

Nissan’ın Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki standında dört adet geleceğe yönelik konsept yer alacak.

Yeni konseptler arasında, 2013 yılında Avrupa’da üretime başlayacak olan yeni üretim modelinden esinlenen bir tasarım seti olan Invitation’ın dünya prömiyeri yer alacak. İkinci dünya prömiyeri ise Nissan’ın yeni nesil crossover modelleri arasında yer alan 7 koltuklu bir elektrikli/benzinli hibrit crossover olan Hi-Cross Konsept. Invitation: Yakıt ekonomisi ve düşük emisyon
Invitation, kompakt bir tasarım içerisinde modern ve geniş bir iç alan sunuyor. Düşük ağırlıklı yapı ve gelişmiş motor tasarımı açısından en yeni Nissan düşüncesini sergileyen bu yeni konsept, şirketin ödün vermeme yaklaşımı ile birlikte olağanüstü yakıt ekonomisi ve düşük emisyonla birlikte güçlü bir dinamik sağlamak üzere tasarlandı.
Hi-Cross Concept
Hi-Cross Concept, kompakt, ancak 7 yolculuk üç sıra koltuğu ile geniş bir crossover. 2,5 litre bir motordan beklenen gücü, çok daha küçük bir motordan beklenen ekonomi ve emisyon seviyesi ile birlikte sunmak üzere benzinli motorla bağlantılı yeni bir hibrit güç aktarımını barındırıyor.
Yeni New York Taksisi e-NV200 Concept
Nissan’ın sıfır emisyon liderliğinde bir sonraki adımını sergileyen ve birden fazla ödül kazanmış olan Nissan LEAF’i takip eden yeni yüzde 100 elektrikli araç. NV200, kısa bir süre önce yeni nesil New York taksisi olarak seçildi ve kısa bir süre içerisinde New York sokaklarında görülmeye başlanacak.
Nissan serisi
Dört konsept model, tüm otomobil üreticileri içinde en geniş serilerden birisine katılıyor olacak: Pixo’dan Micra gibi küçük ama fonksiyonel şehir otomobillerine, Juke ve Qashqai gibi çok satan crossoverlara, Pathfinder ve Navara gibi 4x4’lere, yeşili koruyan doğa dostu Nissan LEAF EV’ye ve GT-R’a kadar.
Rekor satış
Ekonomik krize rağmen Nissan, 2011 yılında Avrupa’da en iyi yılını yaşadı. Satışlar 2010 yılına oranla yüzde 25 artış gösterirken, şirket yüzde 3,7 ile bugüne kadarki en yüksek pazar payını elde etti. www.tasimacilar.com 06.03.2012 / 17:47