Nissan'dan %8,2 pazar payı ile rekor üstüne rekor

Nissan'dan %8,2 pazar payı ile rekor üstüne rekor

Nıssan Türkiye, Ekim ayındaki %7,7 pazar payını Kasım’da %8,2’ye çıkararak tüm zamanların rekorunu kırdı. Ayrıca Nıssan Türkiye, SUV pazarında da pazar payını %29’a çıkararak açık ara liderliğini pekiştirdi.

Japon otomotiv devi Nıssan, Türkiye’deki 25. yılını rekorlarla taçlandırıyor. Binek araçlarda 4 bin 557 adetlik satış performansı gösteren Nıssan Türkiye, pazar payını %9,8’e çıkarırken marka sıralamasında 3. Sırada yer aldı. Toplam pazarda ise gerçekleştirilen 4 bin 762 adetlik satış ile %8,2 pazar payı elde eden Nıssan Türkiye, marka sıralamasında 6. sırada yer aldı. Ekim ayında pazar payını %7,7’ye çıkaran Nıssan Türkiye, Kasım ayındaki performansıyla hem toplam pazarda hem de binek araçlarda rekor tazelemiş oldu.

Her 3 SUV’den Biri NISSAN

QASHQAI, X-TRAIL, JUKE modelleriyle Türkiye’de SUV segmentinin lideri Nıssan’ın QASHQAI ve X-TRAIL modelleri, kendi segmentinde Kasım ayının en çok satan modelleri oldu. Türkiye’de SUV segmentinde Kasım ayında 14 bin 88 araç satılırken Nıssan bu segmentte elde ettiği satış performansıyla pazar payını artırarak %29’a çıkardı. Nıssan’ın D-SUV segmentindeki modeli X-TRAIL, kendi segmentinde %70 pazar payı elde ederek tüm segmentlerde en çok satan 7. model oldu. Sınıfının öncüsü ve lideri kompakt SUV modeli QASHQAI ise, Kasım ayında tüm pazarda en çok satan 4. model oldu.

Nıssan’ın Kasım ayı performansını değerlendiren Nıssan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, “Kasım ayında satılan 10 binek araçtan biri, SUV segmentinde ise satılan 3 araçtan biri Nıssan. Elde ettiğimiz pazar payı Türkiye’deki 25 yıllık tarihimizin en yüksek oranı. Geçen ayı da rekor ile tamamlamıştık ve bu ay rekorumuzu tazeledik. Yılın ilk 10 ayında 9.3 milyonluk satış performansıyla dünyanın en çok satan otomotiv grubunun bir parçası olarak, Türkiye’de de başarılı işlere imza atıyoruz. ÖTV ve KDV indirimlerinin tümünü müşterilerimize yansıtıyoruz. Buna ek olarak sıfır faizli 70 bin liraya varan finansman desteği ve diğer kampanyalarımız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına karşılık veriyoruz. Ekim ayının ardından Kasım ayında da elde ettiğimiz pazar payı ile görüyoruz ki, yaptığımız kampanyalar ve ürünlerimiz müşterilerimiz tarafından çok fazla beğeniliyor. Bugüne dek sürdürdüğümüz anlaşıyı Aralık ayı boyunca sürdürecek ve müşterilerimize en ideal koşulları sunarak tüketici faydasını en üst seviyede tutacağız.” dedi.

Nıssan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök

sinan-ozkok-nissan.jpg

 

nissan-x-trail-suv.jpg

 

suv-nissan-001.gif

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.