Nuhoğlu Ankaralı nakliyecilerle bilgilerini paylaştı

Nuhoğlu Ankaralı nakliyecilerle bilgilerini paylaştı

Genel Kurul öncesi Anadolu turuna devam eden UND Başkan adayı Çetin Nuhoğlu Ankaralı nakliyecilerle buluşarak bilgilerini sektör mensupları ile paylaştı.

Yapılan toplantıda, Tamer Dinçşahin'in UND Başkanı olmasında kendisinin bir yardımı olmadığını ifade eden Nuhoğlu, UND Deniz'in iflas sürecini de anlattı.

Modern toplumlarda meslek örgütlerinin görevinin, önce sektörü rekabete açmak ve sonrasında da analiz ederek üyelerini tedbir almaları konusunda uyarmak olduğunu belirten Nuhoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın'ın UND’nin sorunlarının kendilerine getirilmediğini söylediğini aktardı. Bolu, Kayseri, Gaziantep ve İstanbul toplantılarında gözlemleri sonucu nakliyecileri bir ateş topu gibi gördüğünü ifade eden Nuhoğlu, nakliyecilerin üzerine volkan külü örtüldüğünü ve artık yatırım yapmadıklarını belirtti.

Nakliyecilerin tekrar ayağa kalkmak istediğini belirten Nuhoğlu, yeniden başkan olmasının nedenini şöyle açıkladı; "Bunun altında yatan temel nokta şuydu: 2010 yılında yaşadığımız olumsuz tavır insanları ümitsiz hale getirdi. Yılgın hale getirdi. Ancak bu sektörde yan yana gelip, tekrar bir şeyler yapabilir miyiz diye bir umut oluştuğunu gördüm ve tekrar aday oldum. Bu umudu taşıdığım için yola çıktım."

"Tamer Dinçşahin oylama sonucu başkan seçildi"

Tamer Dinçşahin'i kendisinin Başkan seçtirmediğinin altını çizen Nuhoğlu, 2007 yılında Başkanlık süresinin dolmasına az bir zaman kala sektörün kimi başkan olarak görmek istediğini anlamak için bir oylama yapıldığını ve bu oylama sonucu Dinçşahin'in Başkan olduğunu belirtti.

Nuhoğlu, Dinçşahin'in UND Başkanı olması sürecini şöyle anlattı; “2007’nin Ocak ve Şubat aylarında 2 oylama yaptık. Oylamada soru şuydu: Kimi başkan görmek istersiniz? O gün ilk toplamda 150 arkadaşın verdiği oylamada; Hakan Yılmaz 25, Ertuğrul Tarhan 20, Tamer Dinçşahin 19, Ömer Faruk Nalcıoğlu 13 ve Ayşe Durmaz 13 oy aldı. Sonra bir toplantı daha yaptık ve buradaki oylamada; Tamer Dinçşahin 65 oy aldı. Hakan yılmaz 34, Ertuğrul Tarhan 33, Nagehan Soylu 25 oy aldı. Bu iki toplantıda topladığınız zaman en çok oyu Tamer Dinçşahin’e çıktı. Nakliyeciler kurumsal kimliğin içinden çıkan birini başkan olarak görmek istiyorlardı. Beni Tamer Dinçşahin’i sen getirdin diye suçluyorlar. UND Yönetim Kurulu bu toplantılar sonucu Dinçşahin’i aday olarak gösterdi"

"UN Ro-Ro Fransa hattına karlı değil dedi ama..."

Çetin Nuhoğlu , UND Deniz’in Marsilya seferlerine başlamasının hemen ardından UN Ro-Ro’nun da daha önce hiç düşünmediği bu hatta girdiğini anlattı ve bunun sebeplerini detaylarıyla paylaştı:

UN Ro-Ro'ya Fransa'ya hat açması talebinde bulunulduğunu, ancak UN Ro-Ro'nun söz konusu hattı karlı bir hat görmeyerek kabul etmediğini ifade eden Nuhoğlu, UND Deniz'in kurularak Fransa Toulon seferlerinin başlaması üzerine UN Ro-Ro'nun da buraya hat açtığını belirterek, sonrasında yaşanan süreci şöyle anlattı;

"Fransa karlı değildir diyen UN. Ro-Ro birden bu hattı açacaklarını açıkladılar. UND 2 bin Euro'ya giderken bunlar 1.250 Euro'ya taşımaya başladılar. Fiyat baskısı yapmaya başladılar. UND Deniz birden aşağıya düştü. 8 Ağustos 2010’da Ekol’den Ahmet Musul’un isteği ile Cüneyt Solakoğlu ile buluştuk. Fransa hattında UND Deniz, Trieste hattında sadece siz kalın dedik. ‘Amerikalılar buna müsaade etmez dedi.’ Benim elimde hiçbir şey yok dedi. Doğal olarak biz de rekabet kuruluna başvurduk. Tabi bu arada UN Ro-Ro’dan sürekli mesajlar geliyor: Çekilin, biz de zarar ediyoruz. Sizin zararlarınızı ödeyelim. Arkadaşlara gidin konuşun dedim. Çünkü sürdürmenin faydası yok. Bunun üzerine gidildi konuşuldu. Cemil Bayülgen ve Sedat Gümüşoğlu. 13.10.2010 tarihli bir yazı: Sektörden çekilin, zararlarınızı ödeyeceğiz. 10 milyon dolara prensip olarak anlaşıldı. Sözleşme aşamasına gelindiği zaman ortaya bir şey çıktı. Dendi ki bir şartımız var: Bu anlaşmayı imzalarız ama UND’nin daha önce açmış olduğu davayı geri çekeceksiniz. Bunu bana getirdikleri zaman karar sizin dedim. Davanın içeriğini anlattım.

Tüzükteki 3. maddenin değiştirilmesiyle ilgili maddeye göre; bundan sonra U.N Ro-Ro A.Ş’de azınlık olarak kalacak olan hissedarlarda eğer, hisselerini satmak istiyorlarsa önce hakim ortak (UN RoRo) sunacaklardır. Hakim ortak bu hisseyi alır almaz ve bu konuda da tüzük değiştirilecektir. Bu şu demek: Değerli dostlar siz buradan paralarınızı alıp gidiyorsunuz. Ama UND hepinizin. Bu tüzüğü değiştirirseniz suç illersiniz. Çünkü siz artık ortak değilsiniz. Yarın bu yüzde 2.5’luk hisse hiçbir işe yaramayacaktır. Ben de doğal olarak UND olarak mahkemeye verdim. Çünkü geri kalan hisse anlamsız hale getirildi. Bu davanın geri çekilmesini istediler. Bu ahlaksız teklif diyerek reddettiler. Sonunda da 8 milyon 750 bin Euro borçla UND Deniz’in iflası ile karşı karşıya kaldık.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.