Nuhoğlu UND Başkan adaylığını resmen açıkladı

Nuhoğlu UND Başkan adaylığını resmen açıkladı

TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda UND Yönetim Kurulu ve İstişare Kurulu Eski Başkanı Çetin Nuhoğlu, UND başkan adaylığını resmen açıkladı.

TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda UND Yönetim Kurulu ve İstişare Kurulu Eski Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Çalışmak istiyorsan katılmak zorundasın” sloganıyla başladığı Anadolu Nakliyecilerle sektör toplantıları turunun birinci ayağı olan Bolu’nun ardından ikinci uğrak yeri olan Kayseri’de bir toplantı düzenledi. Kayseri Hilton otelde düzenlenen toplantıda Nuhoğlu, resmen UND başkanlığına aday olduğunu açıkladı.


“Emeğine, Ekmeğine, Geleceğine Sahip Çık”
“Emeğine, Ekmeğine, Geleceğine Sahip Çık” diyen Nuhoğlu, Kayserili nakliye firmaları tarafından mehter marşıyla karşılandı. Nuhoğlu, Kayseri’deki Hilton otelinde düzenlenen toplantıda “sektörü yeniden ayağa kaldıracağım” dedi. Sözlerine “Benim Başkanlığıma kim karşı çıkar? Kim destekler?” sorularıyla başlayan Nuhoğlu, UN Ro Ro ve destekçilerinin adaylığına karşı çıkacağını, çoluk çocuğunu düşünen uluslararası çalışan Nakliyeci esnafının ise kendisine destek vereceğini söyledi. “2007 yılından sonra yabancı plakalıların sayısı arttı”
Dünden bugüne sektörü değerlendiren Nuhoğlu, başkanlık yaptığı 2001-2007 dönemini en parlak yıl olarak değerlendirdi ve son iki yılda yaşananlar için ise; “dünya da yaşanan gelişmelere yönetimsel hataların da eklenmesiyle sektör bugün hak ettiği yerden çok uzaklara düşmüş durumdadır” dedi.


2007 yılından bu yana Türkiye’ye giren yabancı plakalı araç sayısında yüzde 45 oranında bir artış yaşandığına dikkat çeken Nuhoğlu, 100 bin yabancı aracın Türkiye’den ihraç malı alıp yurt dışına gittiğini, Türk Nakliyecisi’nin ise rekabet edebilmek adına kıyasıya fiyat kırdığını söyleyerek zarar ettiğini ifade etti. Nuhoğlu, 2007 yılından bu yana 500 binlere çıkan sefer sayısında Türklerin payının 330 binlerden, 300 binlere düştüğünü, yabancı plakalı araçların yaptığı taşımaların ise 70 binlerden 200 binlere çıktığına ifadelerinde yer verdi. “Türk nakliyecisine ihanet ediliyor”
Nuhoğlu, “bazı işbirlikçileri” diyerek iddia ettiği kişilerin, yabancı plakalı araçların Türkiye’den aldıkları yükü, diğer ülkelere götürmelerine yardım ettiklerini düşündüğünü söyleyerek, bunu serbest piyasa adı altında yaptıklarını belirtti. Nuhoğlu, “Türkiye’de bazı işbirlikçileri bunu serbest piyasa diye, serbest ticaret diye hem de sektörde belli yerlerde olan arkadaşlarımızın destekleriyle yaptı bunu. Biz yarın neyi konuşacağız. Bugün yüzde 45’e gelmiş yabancı payının yüzde 55-60’lara geldikten sonra sektörün nesini konuşacağız” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sen gidip Almanya’dan İtalya’ya taşıma yapabiliyor musun? Sen gidip Fransa’dan Rusya’ya taşıma yapabiliyor musun? Ama o gelip Bulgaristan’da malını boşaltıyor. Boş olarak Türkiye’ye giriyor, Türkiye’deki işbirlikçisi ona adres gösteriyor. Sonra Almanya’ya gidiyor. Kayseri’ye geliyor, İzmir’e gidiyor. 2007’den sonra gerçek anlamda bir oyun oynandı. Bu oyunda şu Türkiye’nin malı Avrupa’ya girmesin. Türkiye’nin malı Avrupa’ya taşınmasın. Bizim gümrük birliği anlaşmamız olduğu için mallara bir şey diyemiyorlar. Pek, mallara bir şey diyemezken malları taşıyacağın TIR’lara dur diyorlar. Peki, TIR’lara dur deyince, mallara da dur demiş oluyorlar mı? Oyun Bu! Aslında çık basit bir oyun Türk malı oraya gelmesin.” Türk TIR’larına yapılan haksız muamelenin serbest piyasa sistemine uymadığını söyleyen Nuhoğlu, bir dernek örgütü olarak bunu engelleme adına bir çalışma yapılmamasına da nakliyecilik sektörüne ihanet olarak değerlendirdi. “Kendimi sorumlu hissediyorum”
Şimdiki yönetimle ilgili olarak da fikirlerini dile getiren Nuhoğlu, “şimdiki başkanın seçilmesini ben önermedim” dedi. Sektörün gittikçe kan kaybettiğini, enerjisini tükettiğini söyleyen Çetin Nuhoğlu, yönetimde olan bazı kişilerin yeni başkanla ilgili olarak sıkıntılı olduklarını dile getirdiklerini söyledi. Nuhoğlu, “Sektör arkadaşlarımızdan şimdiki başkan bizi ters köşeye yatırdığını duyuyorum. Biz bunu senin emanetin zannedip koruyorduk dediler. Ben bunun benle bir alakası olmadığını söyledim. İşte şimdi bu vicdanla aranızdayım” diyerek kendisini vicdanen sorumlu hissettiğini de dile getirdi. Uluslararası nakliye sektörünün önemine değinen Nuhoğlu “Bu sektörün üzerine hiç kimse bu zamana kadar oyun oynamadı. Hiç kimsede oyun oynayamaz. Çünkü çok güçlü ve hassas üyeleri var. Ama ilk defa yanıldım. Genç bir arkadaş belki de bazı konularda atak bir arkadaş oyun oynamaya kalktı. Arkadan UN Ro Ro ile anlaşma yapmaya kalktı, sanki paraya ihtiyaçları varmış gibi. Bunun karşılığında da hisselerin 3/1’ini satmışlar” diyerek sektör içinde bu kadar büyük bir oyunun oynanacağını ummadığını sözlerine ekledi. “Artık bu olumsuz gidişata dur demek lazım”
UND’deki olumsuz gidişata dur demek için göreve talip olduğunu söyleyen Nuhoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Son zamanlarda yaşanan ikinci önemli olay da, yaptığı haksız rekabet sebebiyle tazminat hakkımız doğan UN Ro Ro ile Yönetim Kurulunun anlaşarak sektör menfaati ile bağdaşmayacak şekilde davanın geri çekilmiş olmasıdır. Geçen zaman içinde bu anlaşma ile ilgili makul mantıklı ve sektör menfaatini savunan bir gerekçe de henüz açıklanabilmiş değildir. Burada çok net görünüyor ki, tüm sektör bir şirketin insafına ve emrine bırakılmış ve 1.500 nakliyecinin hakkı gasp edilmiştir. Bu nakliyecinin uğradığı zararların tazmininin engellenmesidir. UND Deniz’in 9 milyon Euro’luk zararının, 3 katı geri alma hakkının engellenmesidir. Bu, onur ve gururla kendini başarısız hisseden eski yönetimin hakkının teslimidir.” Anadolu Turu Tüm hızıyla devam ediyor
Gaziantep, Mersin, Hatay, Bolu (ikini kez), İzmir, Ankara, Trabzon’da Anadolu turunun devam edeceğini de söyleyen Nuhoğlu Tüm Anadolu’yu dolaşacağını bir kez daha vurgulayarak sektörün hakkını sonuna kadar savunmak için göreve talip olduğunu söyledi. Nuhoğlu’nun ardından konuşan ABC Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gülen ise konuşmasında (UND)Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin sektör üyelerinin görüşlerini dikkate almaması ve ihtiyaçlarını karşılaması konusunda yetersiz kalması sebebiyle dernek üyeliğinde istifa ettiğini duyurdu. Aynı zamanda görevinden istifa eden diğer UND üyeleri ise:
UND Yönetim Kurulu Asil Üyesi Hikmet Eker UND Kayseri Bölge Çalışma Grubu Başkanı Yücel Öçkomaz Kayseri Bölge Çalışma Grubu Üyesi Hakan Kurt Kayseri Bölge Çalışma Grubu Üyesi Ömer Erdem Kayseri Bölge Çalışma Grubu Üyesi Menderes Gölgeli Kayseri Bölge Çalışma Grubu Üyesi Alper Bilgen Oya KAYA \ Kayseri www.tasimacilar.com 14.12.2012\01:18