Nuhoğlu;"4 Milyon Euro'yu vermeye hazırım lütfen istifa edin"

Nuhoğlu;"4 Milyon Euro'yu vermeye hazırım lütfen istifa edin"

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin Mersin'de düzenlediği toplantı da konuşan Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul'un, UND Deniz'i eski Başkan Çetin Nuhoğlu'nun batırdığı iddiası Nuhoğlu'nu kızdırdı.

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı ve UND Başkan adayı Çetin Nuhoğlu basına gönderdiği yazılı açıklamada Ahmet Musul'a "Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz?" sorusunu yöneltti. Çetin Nuhoğlu'nun, "UND Başkanlığı için Özmen'i ben önermedim" demesine karşılık Ahmet Musul geçen hafta “Engin Beyi Çetin Ağabey önerdi” demişti. Nuhoğlu konu ile ilgili olarak, "Geçen hafta “Engin Beyi Çetin Ağabey önerdi” dedin, bende “Ahmet Musul yalan söylüyor” dedim. Şimdi “Garip Bey önerdi Çetin Ağabey onayladı” diyorsun. Bir haftada ilerleme kaydettin. Artık yalan söylüyorsun demiyorum. Çünkü yavaş yavaş gerçekleri hatırlamaya başladın." dedi. Ayrıca Nuhoğlu yaptığı yazılı açıklamada; "Sizlere bu konuda bir şey daha söyleyeyim; Özmen'i önermiş olsam da, onaylasam da, hiç ağzımı açmamış olsam da (ki gerçek bu) hata yaptım. Sektörden özür diliyorum" diyerek, yeni dönemde bir hata daha yapmayacağını ve bu nedenle de Başkan olacağını ifade etti. Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz?
Nuhoğlu'nun açıklaması şöyle devam etti; "UND Deniz’ Çetin Başkan batırdı" diyenler; Ağustos 2010’da yaklaşık ÜÇ Milyon Euro zararı olan UND Deniz’in tek istediği: Onu batırmak için saldıran şirketle senin dediğin gibi bir anlaşma yapmak, Yıllarca açmadıkları Fransa hattında ILK defa hat açan Sektöre bırakmak idi. Biz sadece Fransa’da kalmak istiyorduk. Korktuğun gibi bizi batırıp sonra da aşırı zamlarla, Hem karlarını artıracaklar hem de TEKEL kalmaya devam edeceklerdi. Böyle de oldu." Özmen, Un Ro-Ro'ya yönelik tazminat davası açmanın bazı şartları olduğunu belirterek, "4 Milyon Euro'yu veren davayı açar" şeklinde konuşmuştu. Çetin Nuhoğlu, Özmen'in bu açıklamasına yönelik olarak 4 milyon Euro'yu ödeme önerisinde bulundu ve; "İnanmamak için direnenler: Diyelim ki UND Deniz'i ben batırdım! Simdi de bütün zararları en az 3 kat olarak geri alacağıma söz veriyorum. Buna da kimse engel olamayacak" dedi. Özmen'in “Yüz kere söyledim ben dava açmayacağım. 4 Milyon Euro veren davayı açar, 70 Milyonu alır" dediğini hatırlatan Nuhoğlu, 4 milyon Euro'yu vermeye hazır olduğunu ifade ederek, "Lütfen artık istifa edin veya aday olmayacağınızı açıklayın" şeklinde konuştu. Lütfen artık istifa edin
"Özel fiyat aldığınızı, desteklendiğinizi ve de size ayrıcalık tanındığını Mersin toplantınızda itiraf ettiniz" diyen Nuhoğlu, "En azından aday olmayacağınızı açıklayın" ifadesinde bulundu. Farkında olmadan veya bilerek UN Ro-Ro, EKOL ve MARS gibi şirketlerin ortak menfaatleri için sektör ve diğer nakliyecilere zarar verdiklerini ve özellikle küçük ve orta ölçekli firmaları batırma uğraşı içerisinde olduklarını ifade eden Nuhoğlu, "En acısı da UND gibi saygın bir meslek örgütünü kullanıyorsunuz.Hırsınız ve açgözlülüğünüz, dürüst ve etik davranabilmenin önünde artık ciddi bir engel" dedi. "Bu sektör sizin anlayamayacağınız kadar üstün değerlere sahiptir"
Nuhoğlu; açıklamasını şu şekilde sonlandırdı Rahmetli Onursal başkanımızı da haksız yere suçlamayın. Boyunuzu aşıyorsunuz. O hizmet sevdalısı idi “Koltuk” değil. Bizim yarışımız da sektöre daha iyi hizmet etmek üzere idi. www.tasimacilar.com 22.12.2012 Saat:17:22