ODD, 2012 gladyatörleri sahiplerini buldu

ODD, 2012 gladyatörleri sahiplerini buldu

Türk otomotiv sektörünün 49 markasını çatısı altında bulunduran ODD, markaların satış ve iletişim başarılarını ödüllendirmek için üçüncü kez düzenlediği “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2012 Gladyatörleri” sahiplerini buldu.

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) sektörel büyümeye ivme katmak ve marka algısına pozitif katkıda bulunmak amacıyla 3’üncü kez düzenlediği, “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2012 Gladyatörleri” töreni ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar , otomotiv dünyasının saygın temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katılımıyla Le Méridien Otel’de gerçekleştirildi. Satış ve İletişim kategorilerinde toplam 18 dalda ödül verildiği gecede aynı zamanda 2012 yılının otomotiv sektörü satış sonuçları da açıklandı.

Satış Ödülleri, ODD veri tabanındaki markaların yıllık satış sonuçlarına göre belirlenirken, iletişim ödüllerinde halka açık kategorilerde yer alan adaylar arasından www.oddgladyator.com sitesi üzerinden halkoyu ile 5 seçildi.

Halk oylamasıyla finale kalan 5 çalışma arasından en iyiler ve halk oylamasına katılmayan kategorilerdeki en iyiler, jürinin ödül gecesinde keypad’le canlı olarak gerçekleştirdiği oylamayla seçildi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Yılın Basın Lansmanı” ödülü, otomotiv basınının oylarıyla belirlendi.

ODD Gladyatör Ödülleri, sektörün motivasyon kaynağı

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar törende yaptığı konuşmada, “Türkiye’de faaliyet gösteren otomotiv sektörünün 49 markasını çatısı altında barındıran derneğimiz sektörümüzün büyümesini ve bilinirliğinin artmasını sağlamak amacıyla birçok faaliyet yürütüyor. En dikkat çekici faaliyetlerinden biri de ODD Satış ve İletişim Ödülleri. Sektörümüzün önemli motivasyon kaynakları arasında yer alan geleneksel organizasyonda, bu yıl çok yoğun bir rekabet yaşandı. 55 bin halkoyuyla belirlenen ilk 5 proje jüri üyelerimizin karşısına çıktı” dedi.


Heyecan ve rekabet bir arada

Otomotiv sektörünün yakından takip ettiği ve heyecanla beklediği 2012 pazar rakamları da aynı gecede açıklandı. Buna göre Türkiye’de 2012 yılında satılan otomobil ve hafif ticari araç sayısı bir önceki yıla göre yüzde 10.03 oranında azalarak 777 bin 761 adet olarak gerçekleşti. Otomobil satışları 556 bin 280 adet, Hafif Ticari Araç satışları ise 221 bin 481 adede ulaştı. Gecede satış kategorisinde ödül alan firmalar, bu kapsamda hazırlanan ve ODD tarafından onaylanan logoların bir yıllık kullanım hakkına da sahip oldu.

Otomotiv sektörünün yol arkadaşlarından geceye destek

Türk otomotiv sektörünün aktörlerini bir araya getiren ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2012 Gladyatörleri’nin bu yılki destekçilerinde Bridgestone ve Lassa ana sponsor olurken, Turkcell İletişim Sponsoru oldu. Turkcell Teknoloji Üçüncü Özel Ödülü Yeni Medya ve Turkcell Akıllı Bulut çözümlerini kullanarak başarı elde eden Renault Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş.’ye verildi.

Organizasyona destek veren alt sponsor Castrol olurken, diğer sponsor firmalar Basf-The Chemical Company ve Gefco olarak yer aldı.

Jüri iletişim sektörünün saygın isimlerinden oluşuyor

Bu yılki değerlendirme, TÜHİD Başkanı Fügen Toksü başkanlığında oluşan jüri tarafından yapıldı. Jüride yer alan isimler ise; Prof. Dr. Yonca Aslanbay, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, İletişim Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Suat Gezgin, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı, Prof. Dr. İbrahim Kırcova, Yıldız Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Melda Cinman (Şimşek), Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Steven Seggie, Özyeğin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi, Dr. Cüneyt Evirgen, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü, İsmail Hakkı Polat, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi, Şafak Şahin, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi, Ahmet Akın, Reklamcılık Vakfı Başkanı, Emine Pura, Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Başkanı, Zehra Öney, Mobil Pazarlama Derneği (MMA) Türkiye Başkan Yardımcısı, Egemen Atış, Brisa Bridgestone Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü, Selen Kocabaş, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı, Kerim Kermen, Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Madeni Yağlar Direktörü.

2012 Yılının Ödül Alan Gladyatörlerinde;

Satış Ödülü alan Firmalar:
• En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası: Toyota
• En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli: Fiat Doblo
• En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası: Ford
• En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası: Bentley
• En Çok Satılan Otomobil Modeli: Fiat Linea
• En Çok Satılan Otomobil Markası: Renault
• En Çok Satılan Marka (Otomobil ve Hafif Ticari Araç Toplamı): Ford.

İletişim Ödülü alan Firmalar ise:

• Yılın TV Uygulaması: Ford “Tourneo Custom”
• Yılın Gazete Uygulaması: Dacia “Babalar Günü” •
Yılın Radyo Uygulaması: Fiat “Kamyonet Ailesi”
• Yılın Dergi Uygulaması: Volkswagen “Amarok”
• Yılın Fuar Standı Uygulaması: KIA
• Yılın PR/Etkinlik Uygulaması: Peugeot 301
• Yılın Dijital Uygulaması: Renault “Hedef Megane”
• Yılın Outdoor Uygulaması: Toyota “GT86”
• Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi: Doğuş Otomotiv “Trafik Hayattır”
• Yılın Entegre İletişim Kampanyası: BMW
• Yılın Basın Lansmanı: Peugeot 208
• Turkcell Teknoloji Ödülü: Renault Mais
• Yılın Jüri Özel Ödülü: Peugeot 301.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.