ODD Avrupa Otomotiv Pazarını değerlendirdi

ODD Avrupa Otomotiv Pazarını değerlendirdi

Avrupa Otomotiv Pazarı Ocak-Ekim 2013 yılını değerlendiren ODD, AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre otomotiv pazarının bu dönemlerde yüzde 3,1 oranında daralarak 11.833.929 adet seviyelerinde gerçekleştrildiğini aktardı.

AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre sadece Ekim ayında otomotiv pazarının geçen yılı aynı ayına göre yüzde 4,9 oranında küçüldüğünü belirten Otomotiv Distribütörleri Derneği(ODD), toplam pazarın 1,290,933 adet seviyelerinde olduğu belirterek, Türkiye’nin Avrupa Otomotiv satışları sıralamasında 6’ıncı sırada yer aldığını aktardı.

Hafif Ticari Araç pazarı ilk 10 ayda daralırken, Ekim ayında arttış gösterdi

AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ilk 10 ayın değerlendirmesine baktığımızda ise Hafif Ticari Araç pazarında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 bir azalma olduğu ve pazarın 1,181,436 adet seviyelerine gerilediği ODD tarafından belirtiliyor.

Avrupa Birliği (AB) ve EFTA ülkeleri toplamına göre sadece Ekim ayında Hafif Ticari Araç Pazarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6 oranında artarak pazarın 131,742 adet seviyelerine yükseldiği görülüyor. Ekim ayı ve ilk 10 ay değerlendirmesinde ise Türkiye, Avrupa Hafif Ticari Araç sıralamasında 4’üncü sırada yerini aldı. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.