Öğrenci servisleri çalıştayı Ankara’da gerçekleştirildi

Öğrenci servisleri çalıştayı Ankara’da gerçekleştirildi

Türkiye’de trafikteki tehlike ve risklere karşı en korunmasız grup olan temel eğitim öğrencilerinin okula güvenle ulaştırılması konularıyla alakalı olarak Ankara’da öğrenci servisleri çalıştayı gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle yürütülen Can Dostları Hareketi projesi kapsamında, Ankara’da Öğrenci Servisleri Çalıştayı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen çalıştaya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığından uzmanlar, Ankara, Antalya, Isparta, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinden gelen şube müdürleri, EGO yetkilileri, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Hacettepe Üniversitesi Trafik Merkezi’nden akademisyenler ve Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası temsilcileri, veli ve okul aile birlikleri temsilcilerinin yanında TÜVTÜRK yetkilileri katıldı.


İlk gün sürücülerin görev tanımları, ikinci gün trafik kazalarının nedenleri konuşuldu

İki gün süren çalıştayın ilk gününde Türkiye’de trafik güvenliği kültürü açısından durum tespiti yapılarak servis sürücülerinin görev tanımları ve görevin yapılmasında gerekli bilgi, beceri ve davranış özelliklerinin hakkında konuşuldu. Çalıştayın ikinci günde öğrenci servislerinin karıştığı trafik kazaları incelenerek kazaların altında yatan nedenler ele alındı. Kaza ve istenmeyen olayların önlenmesi için öğrenci servisleri ve taşımalı eğitim ulaştırmasıyla ilgili mevzuat, denetim prosedürleri, şoför esnafın çalışma şartları, eğitim ihtiyaçları komisyonlarca ele alındı, çözüm önerileri tartışıldı.

Çalıştay sonucunda, öğrenci servisi ve taşımalı eğitim ulaşımı süreçlerinin ilgili mercilerden temsilcilerin katılımıyla koordinasyonu sağlayacak bir üst kurulun oluşturulması, hizmet kalitesine odaklanmayı kolaylaştıracak ve bürokrasiyi azaltacak hukuki mevzuat değişikliği önerileri ile öğrencilerin ulaştırılmasında görev alan şoförlerin eğitimi için temalar ve yöntemler belirlendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum