ÖHO'ların Mauyeneleri İETT Garajında yapılacak

ÖHO'ların Mauyeneleri İETT Garajında yapılacak

İETT ile TÜVTÜRK yetkilileri arasında yapılan görüşmeler neticesinde, İETT Otobüsleri ile Özel Halk Otobüslerinin yıllık Genel Teknik Muayeneleri, belirlenmiş olan İETT’nin 10 Garajında TÜVTÜRK tarafından görevlendirilecek mobil ekipler tarafından yapılac

Konuyla ilgili olarak TÜVTÜRK ekibi tarafından 12 Haziran 2015 Cuma günü İETT Genel Müdürlüğünde, İETT görevlileri ile ÖHO temsilcilerine sunum yapılarak muayenenin kapsamı, süresi ve önceden alınması gereken tedbirler anlatılarak bilgilendirildi.

Yapılacak muayenenin seri bir şekilde ve hizmeti fazla aksatmadan yürütülmesi için görüş alış verişinde bulunuldu. Günlük olarak 50-64 otobüsün muayene edilmesi planlanıyor.

TÜVTÜRK Genel Teknik Muayenelerine 17 Hazirandan itibaren başlanacak ve 3 aylık tatil döneminde haftada 6 gün çalışılarak tüm İETT ve Özel Halk Otobüslerinin muayenelerinin bitirilmesi hedeflendi. Ancak çeşitli nedenlerle bitirilemediği takdirde, bir program çerçevesinde bu yılın sonuna kadar uygulama devam edecek. Muayeneler gündüz ve İETT kanallarında yapılacak.

Garajlarda önce İETT Otobüslerinin muayeneleri yapılacak ve bunlar bitirildikten sonra Özel Halk Otobüslerine geçilecek.

Özel Halk Otobüslerinin muayene tarihleri garaj bazında bilahare İETT tarafından ÖHO Şirketlerine bildirilecek. Şirketler de kod bazında programı ve ödenecek muayene ücretini taşımacılara bildirecektir.

TÜVTÜRK Muayenelerinde;

Araçların iç, dış, alt-üst, fren, balata, aks, lastik, hava sistemi, koltuklar ve koltukların yerleri, karoseri, far ve stop, park lambaları, ısıtma-soğutma sistemleri, şasi ve şasi numaraları, motor gibi bütün aksamları kontrol edilecek, tadilat yapılıp yapılmadığına bakılacak, çeşitli testler uygulanacak, ayrıca araç içinde bulundurulması zorunlu olan Trafik Tescil Belgesi ve EGM kayıtlarına uygunluğu, İETT Ruhsatı, İlk Yardım Çantası, Yangın Söndürme Tüpleri kontrol edilecektir. TÜVTÜRK Muayenesinden geçemeyen araca iş verilmeyecektir.

Özel Halk Otobüsü taşımacılarının kendilerine bildirilecek tarihte İETT garajına muayeneye gitmeden önce aracındaki bütün eksiklik veya aksaklıkları gidermeleri ve Egzoz pulunu da önceden temin ederek gitmeleri gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.