ÖHO’ler Ve Ulusal Basın

ÖHO’ler Ve Ulusal Basın

Özel Halk Otobüsçülerle (ÖHO) ulusal basının bir türlü yıldızı barışmıyor ve her üzücü kazadan sonra Özel Halk Otobüsçüleri yerden yere vurmak basın için moda oldu.

Oysa gün boyu bu araçları kendi araçları gibi kullanma şansına sahip olan görsel ve yazılı basın mensupları, Özel Halk Otobüsçülerin sorunlarını yerinde tespit etme olanaklarına sahipler. Tabi ki onlarda işini yapıyor. Bir kişinin üzüntüsü maalesef diğer kişilerin sevinci olabiliyor. Acı ama gerçek. Herkes işini yapıyor. Şoför kaza yapacak haber olacak, gazeteci bu haberi okuyucularına taşıyacak.

Ama olaylara biraz da şoförlerin penceresinden bakmalı. Günde yaklaşık olarak sekiz ya da on saat direksiyon başında kalıyorlar. Günlük 10 servis, ayda 300, yılda 3600 servis. Günlük yaklaşık 400 km aylık 12.000, yıllık 144.000 km yapıyorlar. Günlük 800 ile 1500 arası yolcu taşıyorlar. Bu yolcuların ortalama 250 kişinin sorularına cevap vermek zorunda kalıyorlar. Her ne kadar sürekli İETT ve ÖHO denetiminde eğitim alsalar da zaman zaman böyle hiç tasvip etmediğimiz üzücü olaylar meydana gelebiliyor.

Değişen ve gelişen dünyada teknoloji de değişiyor araçlarda uydu takip sistemi var kameralarla artık takip edilebiliyorlar. Şoförler İETT ve ÖHO yetkilileri tarafından sürekli uyarılıyorlar. Ben Özel Halk Otobüsçüleri (ÖHO) ve basın arasındaki bu çelişkinin karşılıklı diyaloglarla birbirinin sorunlarını tartışılacağı ÖHO yöneticilerinin vereceği bir yemekte çözüleceğini kırgınlıklar giderileceğini düşünüyorum.

Saygılarımla,

Göksal PURTULOĞLU
purtuloglu_61@hotmail.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum