OKT Ankomak’ta otomotiv üreticilerden tam not aldı

OKT Ankomak’ta otomotiv üreticilerden tam not aldı

ANKOMAK Fuarı’nda göz dolduran standı ve yeni tasarım ürünleri ile yer alan OKT, lansmanını yaptığı dönüşüm sürecinin sloganı olan ‘Yeniliğin İçinde, Bilinenin Dışında’ söyleminin hakkını verdi.

Ürünlerine ticari boyutla yaklaşmayıp, onlara sektörel bilinçlenme yolunda müşterilerine sundukları bilgi dokümanları gözüyle bakan OKT, bir zincirin halkalarını oluşturan MAN, Ford ve Mercedes-Benz gibi kamyon üreticilerinin yetkilileri ile gerçekleştirdikleri basına yönelik bilgilendirme amaçlı söyleşi programında, kamunun merak ettiği soruları cevaplandırırken birlikte ile yürüttükleri başarılı partnerliğin de altını çizdi.


OKT fuarda 4 ürünüyle boy gösterdi
30 yılı aşkın süredir kazandığı sektörel deneyimi ürünlerine ustalıkla yansıtmayı başaran OKT, fuarda sergilediği Araç Üstü Hardox® Yarım Boru Tipi Damper, Hardox® Yarım Boru Tipi Semi Treyler Damper ve Alüminyum Silobas Semi Treyler ile fuar ziyaretçilerinin en uğrak standı oldu. Gündemlerinde Sanayi Bakanlığı tarafından CE sertifikalandırmasıyla ilgili yönetmeliği paralel olarak yaşanacak gelişmeler, kentsel dönüşümün inşaat sektörüne getirileri, ikinci aşama tip onay gündemi gibi konulara yer veren sektör duayenleri, OKT’nin bu anlamda sektöre kazandırdığı kalite algısı ile ilgili yorumlara yer verdi. OKT, Kurumsal İletişim ve Medya İlişkileri Koordinatörü Özge Kocakula, Satış Müdürü Barış Çenesiz, Pazarlama Müdürü Bülent Tezel ve Genel Müdür Hakan Maraş ile izleyicilerin karşısına çıkarak sektör tarafından merak edilen soruları cevaplandırdı. “OKT sloganın hakkını veriyor”
Çıktıkları değişim yolculuğunu ayrıntılarıyla ele alan OKT’nin Kurumsal İletişim ve Medya İlişkileri Koordinatörü Özge Kocakula, böyle bir yolculuğun yalnız OKT için değil öncelikli olarak sektör için gerekli olduğunun altını çizerek sözlerine başladı. ‘‘Sektörde değişmez görünen durağan yapının hareket kazanması ve OKT’nin genç ruhunun tüm sektöre ivme kazandırması adına tasarlanan bu dönüşüm sürecinde, öncelikli hedefimiz; kaliteli iş yapmanın ancak ve ancak örgütsel zihniyetlerin kalite algısını değiştirmekle mümkün olabileceğini tüm sektör oyuncularına anlatabilmekti. Sektördeki görevimiz, bugüne dek kendi sınırları içerisinde kalmış üst yapı ekipmanları üreticilerini, kaliteli oynanacak bir oyunun içine çekerek bu sektörün dünya çapında bir ün kazanmasını sağlamaktır. Başlattığımız değişim süreci, diğer sektör mensuplarına yol gösterici olacaktır. OKT, ‘Yeniliğin İçinde Bilinenin Dışında’ sloganıyla çıktığı bu yolculukta, tüm söylemlerinin hakkını vermektedir’’ şeklinde konuştu.


“OKT inşaat sektörüne çözüm sunan bir yapıda”
Açıklamalarında, kentsel dönüşüm sürecinin üzerinde duran OKT Trailer Genel Müdür Hakan Maraş, ‘‘İnşaat sektörü, bir ülkeyi ayakta tutan en önemli sektörlerden biridir; Türkiye ekonomisinde kaynak sağlama, istihdam yaratma diğer sektörleri harekete geçirme, doğal ve toplumsal çevreyi etkileme, katma değer kazandırma ve rekabet oluşturma gibi önemli işlevler üstlenmiştir. Bu özelliği sebebiyle öğretide lokomotif sektör olarak da adlandırılmaktadır. OKT Trailer, inşaat sektörü ve alt sektörlerine çözüm sunan bir yapıda olduğundan, sektör dinamiklerini yakından izleme şansına sahiptir’’ sözleriyle, inşaat sektörünün önemini gözler önüne serdi.


“Silobaslar basınçlı kaplar yönetmeliğine uygun üretilmeli”
Böylesi bir sektörde yaşanan iş kazalarına da dikkat çeken OKT Satış Müdürü Barış Çenesiz, ‘‘İnşaat sektörünün en önemli alt sektörlerinden biri olan hazır beton sektöründe Beton santralinde çalışan silobaslarımız, basınçlı kaplar statüsünde yer alan ve standartlardan saptığında, yanlış malzeme ile üretildiğinde, yanlış üretim metodu kullanıldığında, kaynak noktaları yanlış tespit edildiğinde çok acı can kayıpları ile sonuçlanabilen ayaklı bombalar. Bu bombaların, bir markanın, riskin minimize edildiğine dair garantisi ile üretildiğini ve her çalışma koşulunda insan yaşamının değerini gözettiğini bilmek, en azından insan yaşamına dair sorumluluğumuzu yerine getirmek adına oldukça kritik. Zaman içinde içerisinde çimento taşırken yollarda patlayarak infilak eden çok fazla silobas haberi gördük. Maalesef bu haberlerdeki üzücü nokta, yüzde 98’inin can kaybıyla noktalanmış olması. Silobaslar, basınçlı kaplar statüsünde yer aldığından, bu araçların herhangi bir kaza anında kaynak noktalarından darbe alması, aracın bomba etkisi yaratarak içindeki basınçla birlikte kilometrelerce öteye savrulması anlamına geliyor. Bu arada aracın sürücüsü, genellikle taşıdığı çimento taneleri içerisine dolmuş bir şekilde nefessiz kalarak can veriyor. Bu tablonun ne kadar acı olduğunu OKT ekibi oldukça iyi biliyor, bu nedenle tüm insanlığa bunları anlatarak gerek sektör adına gerekse tüm insanlık adına bu bilinci yerleştirmeyi ödev kabul ediyor’’ dedi. “CE işareti taşımayan silobas üreticilerinin faaliyetleri durdurulacak”
Yine inşaat sektörünün bir alt dalı olan hazır beton sektöründe çalışan silobasların CE işareti taşıması gerekliliği ile ilgili değerlendirmede bulunan Genel Müdür Hakan Maraş, CE işareti taşımayan silobas üreticilerinin faaliyetlerinin durdurulacağını, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın aldığı karar gereği, silobaslarda denetim zorunluluğu getirileceği gündeme getirildi. Buna göre; “CE” uygunluk işareti ve onaylanmış kuruluş kimlik numarası taşımayan silobas üreten üreticilerin faaliyetleri bundan sonra durdurulacak ve karayoluna çıkamayacak. Silobasların can güvenliği ve iş sağlığı bakımından önemini vurgulayan çalışmalarla sık sık gündeme gelen OKT, konunun bilimsel temellerini, kararın alınmasından çok önce attıklarını ve kamunun bilinçlenmesi adına ileri gelen ilgili kuruluşlarda silobasların standardizasyon sürecini ele alan eğitim projelerini başlattıklarını ifade etti.


Ana üreticilerde OKT’ye tam not
Ford Satış Müdürü Tufan Altuğ, MAN Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Şinasi Ekincioğlu, Mercedes Egemer Kamyon Satış Müdürü Murat Duru’nun OKT Trailer yetkilileri Genel Müdür Hakan Maraş, Satış Müdürü Barış Çenesiz, Pazarlama Müdürü Bülent Tezel ile yaptıkları söyleşide, bir üst yapıcı olarak OKT’nin üretim süreçlerinde gösterdiği performansın beklenilen standardın çok üzerinde olduğu, bu nedenle OKT ile yürüttükleri çalışmaların her iki taraf açısından oldukça olumlu sonuçlar verdiği, bunun yansımalarının da müşteri memnuniyeti sahasında edinilen başarıyla taçlandırıldığı vurgusu yapıldı.


FUAR ARAÇLARI DETAYLARI
Araç Üstü Hardox® Yarım Boru Tipi / Hardox® Half Pipe Over Truck Chassis
Hacim / Volume : 22 m³ Ağırlık / Weight : 4.500 Kg. Yan Duvarlar / Side Walls : 8 mm Taban / Base : 10 mm Ekipmanlar / Equipments : Hidrolik Arka Kapak / Hydraulic Rear Tailboard OKT Maxi Arka Kapak Tasarımı / OKT Maxi Rear Tailboard Design CE Makine Emniyeti Sertifikalı / Machinery Directive Certificate Hardox® Yarım Boru Tipi Semi Treyler / Hardox® Half Pipe Tipper Semi Trailer
Hacim / Volume : 22 m³ Ağırlık / Weight : 7.700 Kg. Yan Duvarlar / Side Walls : 4 mm Taban / Base : 4 mm Ekipmanlar / Equipments : Disk Frenli Dingiller /Disk Brake Axle Set Alüminyum Jant / Aluminum Rims OKT Maxi Arka Kapak Tasarımı / OKT Maxi Rear Tailboard Design
EBS Fren Sistemi / EBS Brake System CE Makine Emniyeti Sertifikalı / Machinery Directive Certificate Alüminyum Silobas Semi Treyler / Aluminum Bulk Freight Semi-Trailer
Hacim / Volume : 34 m³ Ağırlık / Weight : 4.800 Kg. Ekipmanlar / Equipments : Disk Frenli Dingiller /Disk Brake Axle Set Alüminyum Jant / Aluminum Rims EBS Fren Sistemi / EBS Brake System CE Basınçlı Kaplar Sertifikalı / CE Pressure Vessel Certificate www.tasimacilar.com 09.06.2012/13:44