OKT, ''Shınıng Star'' treylerini tanıttı

OKT, ''Shınıng Star'' treylerini tanıttı

OKT Trailer, sürprizlerle dolu lansman gecesinde yeni ürünü "Shining Star"ı Dünya’ya tanıttı.

Ar-Ge Merkezi "Curiostiy Center" açılış seremonisi ve Lansman organizasyonu ile ses getiren OKT, ilklere olan merakı, durmaksızın öğrenme tutkusu, hep daha iyiyi arama heyecanı, farklı bakış açısı, enerji veren, sinerji yaratan yapısı ile DNA’sındaki merak kodlarını; tasarım harikası, mühendislik sanatının çıktısı, özenli ve ustalık isteyen "Shining Star" ile ortaya çıkardı.

Dünyada Sayılı Türkiye'de ilk
 
Yurtdışından ve Türkiye’den birçok firma sahibi ve temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen organizasyonda tanıtılan , tamamen parlak, eşsiz mühendisliği ve mükemmel işçiliği ile üretilen, adını "Shining Star" koydukları konik tanker semi treyler’i ile OKT; günümüze kadar onay almış dünyadaki sayılı ve Türkiye’den yetkilendirilen ilk üretici olma ayrıcalığını kazanarak markasına ayrı bir değer kattı. İşte yeni marka konumlandırması “Curious For Better” ile hayata geçirilmiş, Curiosity Center’ın gözbebeği “Shining Star"ın özellikleri;
 
Proje odaklı müşteri beklentileri (POSE)
 
Özgün OKT know-how özellikleri üzerine sınırları zorlayan proje odaklı müşteri beklentileri analiz edildikten sonra özel alaşımlı alüminyum malzemenin konik-silindirik kesitli akaryakıt tankerine Türkiye'de ilk kez tasarımı, projelendirilmesi, üretilmesi, testle doğrulaması ve sertifikalandırması yapılarak bu projeye adapte edilmiştir. Kısacası ana gövde yapısında enlemesine eksiz yekpare levhalar ve bunların kaynak birleşimlerinde en uzun dikiş kaynak teknolojisi ve kesintisiz yüksek performanslı robotik kaynak teknolojisi gibi özgün özellikler üzerine müşteri beklentilerine adapte edilmiştir.
shining-star-okt-treyler.jpg
 
SASO 2288/2005 Standartlarına uygunluk 
 
Müşteri beklentilerine adapte edilen ürünün SASO 2288/2005 standartlarına uygunluğu ise Uluslararası denetleme kuruluşu SGS tarafından onaylanıp belgelenmiştir. Böylece ulusal, bölgesel ve uluslararası standartlara uygunluğu teyit edilmiştir.
 
Ayna parlaklığında boyasız dış yüzey 
 
Projeyi öne çıkaran farklılık, Türkiye ve Avrupa'da standartlarda üretilen akaryakıt tankerlerinin dış yanal yüzeylerine boya uygulaması yapılmasına karşın, ayna parlaklığında özel alaşımlı alüminyum malzeme kullanımı ile boya uygulamasını gerektirmemesidir. Boyasız dış yanal yüzey üretim prosesinin zorlayıcı noktaları; ayna parlaklığındaki özel alaşımlı alüminyum malzemenin elleçlenmesi ve plastik şekillendirme işlemi esnasında yüzeyde hasar ve kusur olmaksızın kaynak uygulaması ve montaj esnasında hatasız üretim yapılmasını zorunlu kılar. Sonuç olarak tankerin dış yanal yüzeyinde estetik olarak pürüzsüz, makyajsız ve hatasız görsel kalite kazanımı hedeflenmiştir. Aynı zamanda astar boya kullanımı gerektirmeyen yüzey işlemi, atmosfere zararlı gaz salınımına sebep olmadığı için çevre dostudur.
 
Parlayan yıldızın OKT Trailer'a prestij katan proje özellikleri
 
Parlayan Dünya Çapındaki Projede Onaylı Üretici Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden ARAMCO firmasının duyurduğu ADR sertifikalı ve SASO standartlarına uygun tanker yenileme programı, dünyadaki alüminyum akaryakıt tanker üreticileri için yeni bir Pazar fırsatı doğurmuştur. Türkiye'de treyler sektörünün önde gelen üreticilerinden biri olan OKT ; alüminyum tanker üretimindeki uzmanlığı, altyapısı, tecrübesi, özel ürün projelendirme kabiliyeti ve ihracata yatkınlığı sayesinde uluslararası platformda duyurulan böylesi önemli bir projede onaylı üretici oldu.
okt-shining-star.jpg
 
Ekonomik Kazanım 
 
Projenin toplam potansiyel büyüklüğü yaklaşık 18,000 adet tankeri kapsamakta olup, bugüne kadar karşılanan kısmının projenin yaklaşık %28 olduğu tahmin edilmektedir. Bu pazarın ekonomik karşılığı en az 1,1 Milyar Euro olup yaklaşık 800 Milyon Euro'luk kısmının henüz karşılanmamış pay olduğu düşünüldüğünde fırsatın cazibesinin ne kadar kayda değer olduğu görülmektedir. Arap Birliğe üye diğer ülkeleri ve benzer ürün talebi olan pazarları da düşündüğümüzde çok daha astronomik pazar rakamlarından bahsedebilir.
 
Türkiye’yi temsil etme prestiji
 
Aramco’nun Arap Birliği'ndeki etkin konumu ve rol model pozisyonu diğer Arap Birliği üye ve bölge ülkeleri nezdinde ülkemiz adına güçlü iş fırsatlarını da beraberinde getirecektir. Ayrıca benzer ürün talebi olan ABD başta olmak üzere Orta ve Güney Amerika ülkeleri de alternatif olarak değerlendirilen potansiyel pazarlardır. Sonuç olarak; ‘’Shining Star’’ OKT’nin parlayan yıldızı sektör için bir ışık olacak, gerek ülkemize gerekse tüm iş ortaklarımıza büyük fırsatların kapısını açacaktır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.