OKT Trailer, Jant tercihini Alcoa’dan yana kullandı

OKT Trailer, Jant tercihini Alcoa’dan yana kullandı

OKT Trailer, araçlarında mükemmel işçilik için her türlü detayı düşünerek jant konusunda tercihini Alcoa’dan yana kullandı.

1983 yılından bu yana petrol ve kimyasal türevleri, inşaat sektörü, beton, agrega ve gıda taşımacılığı gibi alanlara araç üstü ekipman ve treyler üreterek karayolu taşımacılığında çözümler sunan OKT Trailer, jant konusunda tercihini Alcoa’dan yana kullandı.

Ürünlerini güvenli hafiflik için uzman mühendisler tarafından ileri teknoloji ile en ince ayrıntısına kadar düşünülerek üreten OKT, İnsan kaynaklı hataları minimize etmek için kesintisiz yüksek performanslı robotik kaynak teknolojisi kullanarak aynı zamanda bölmeler arasında ürün karışımını da engelliyor.

Jantlar hafiflik sağladığı kadar görselliği de etkiliyor

Güvenli taşımacılık ilkesini, güvenli hafiflik olarak niteleyerek araçların en hafif üretimlerini hedef alan OKT Trailer, Alcoa alüminyum jantlarının hafifliğini önemli bir avantaj olarak görüyor. Çabuk soğuma özelliği ile dayanıklılık sağlayan Alcoa jantların da lastiğin ömrünü uzattığını aktaran OKT Yetkilileri, araçların görünüşünde farklılıklar yaratan jantların OKT’nin görselliğine de katkıda bulunduğunu aktardı.

Alüminyum jantların üretim şekli

Kamyonlar, treylerler ve otobüsler için yüksek mukavemetli, korozyona dayanıklı, tek bir blok alaşımdan dövme alüminyum jantlar üreten Alcoa yetkilileri üretimle ilgili yaptıkları açıklamada; “Blok, 8000 ton baskı uygulayarak jant şeklini alacak şekilde dövülür. Bir kez dövüldükten sonra, genel mekanik mukavemetlerini en yüksek seviyeye çıkarmak için jantlara ısıl işlem uygulanır. Alcoa dövme işlemi, disk ile jantın buluştuğu kritik bölgede bile jantın şekli ile alüminyumun moleküler doku akışının aynı düzende olması sağlanır. Bu işlem sonucunda en zorlu testleri geçen rakipsiz dövme gücüne sahip jantlar elde edilir” şeklinde bilgi verdi.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.