OKT’nin T9 Belgesi var

OKT’nin T9 Belgesi var

OKT Trailer T9 Belgesi’ni; “Belirli Tehlikeli Madde Taşıyan Araçlar İçin Onay Sertifikası” nı alan ilk tanker markası oldu.

OKT, Türk Standartları Enstitüsü’nce verilen, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde zorunlu olan, tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan tank ve kaplar için;“Belirli Tehlikeli Madde Taşıyan Araçlar İçin Onay Sertifikası” olan T9 belgesini alan ilk tanker markası oldu.

OKT Trailer tarafından İsmet Yılmaz Ltd. Şti.‘ ne teslimatı gerçekleştirilen, Kimyasal Madde Taşıyıcı Tanker Semi Treyler, TSE tarafından gerek ürün gerekse doküman bazında yapılan incelemeler sonucunda;“Belirli Tehlikeli Madde Taşıyan Araçlar İçin Onay Sertifikası”alan ilk tanker oldu.

“T9 için 3 kademeli bir sistem şart.”

Karayolu tehlikeli madde taşımacılığına yönelik mevzuatın; taşıma tanklarında uygulanması, üç kademeli bir sistemle mümkün olmakta.

İşte o üç kademe

•     İlk aşamada, tankların ADR’ ye uygun imal edilip belgelendirmesinin yapılması.
•     İkinci aşamada ise semi treyler uygulamalarında altyapının, kamyon uygulamalarında ise kamyonun ADR’ ye uygun olması ve bunun belgelendirilmesi.
•     Üçüncü aşamada ise tankın ve alt yapının, kamyonun belgelerinin sunulabilmesidir.

Bunların birleştirilmesi sonucunda ‘’T9” olarak da bilinen“Belirli Tehlikeli Madde Taşıyan Araçlar İçin Onay Sertifikası” elde edilmektedir.

“Bundan böyle ülke ekonomisine kazandıracağız.”

Kimyasal madde taşımacılığını, 15 yıldır ADR’li araçlarıyla yapan İsmet Yılmaz Ltd. Şti. Genel Müdürü Harun Yılmaz, teslimat töreninde yaptığı konuşmada; Türkiye’de ADR uygulaması yapılmadığı dönemlerde dahi, tüm araç ve ekipman yatırımlarını, AB standartlarında ve ADR regülasyonlarına göre gerçekleştirdiklerini, şimdiye kadar bu sertifika için yurtdışına ödedikleri dövizi yurtiçinde tutacaklarını ve bundan böyle ülke ekonomisine kazandıracaklarını belirtti.

“Özel bir tasarımla üretildi.”

OKT Trailer Genel Müdürü Hakan MARAŞ, teslimat töreninde yapmış olduğu açıklamada; müşterileri olan İsmet Yılmaz Ltd. Şti.’ nin talep ve beklentileri doğrultusunda geliştirilen, 34.000 lt. kapasiteli paslanmaz çelik kimyasal taşıma tankerinin; L4BH tank kodu ile uluslararası ADR Normları ve R111 Statik Devrilme Kararlılığı hesaplamaları gerçekleştirilerek özel bir tasarım ile üretildiğini belirtti.

MARAŞ, bu özel tasarım ile kimyasal taşımacılığındaki yüksek tehlike risklerinin minimize edildiğini, tanker üzerindeki emniyet tedbirlerinin ve kullanıcı ergonomisinin yükseltildiğini dile getirdi.

okt-duzeltme-ismet-yilmaz-teslimat.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.