OKT’nin Ürettiği Eğitim Aracı Türkiye Yollarında

OKT’nin Ürettiği Eğitim Aracı Türkiye Yollarında

TIR sürücülerine verdiği Anti-Skid ve Anti-Rollover eğitimleriyle bilinçli TIR kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan OKT Trailer araçların özelliklerinin tam olarak anlaşılması için sahada pratik eğitimler gerçekleştiriyor.

Trafikte ağır vasıta sürücülerinin önemli bir risk grubunu oluşturduğu yapılan istatistik çalışmalarında da ortaya çıkıyor. Bu amaçla ağır vasıta sürücülerinin özellikle de ADR tankeri kullanıcılarına yönelik trafik eğitimlerinde verilen bilgilerin ve kazanılan becerilerin davranışa dönüşmesi, trafik kültürünün gelişip yerleşmesi ancak etkili ve ciddi bir eğitim ile mümkün olabiliyor.

Firmalar eğitimleri destekliyor

Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden OKT Trailer, tehlikeli madde taşıyan araçların trafikte güvenli seyir halinde olmalarını sağlamak ve bunları öğreterek yaşam biçimi haline getirebilmek için Shell, Adex Akademi, Brıgestone, Bpw, Ssab, Sıvat, Alcoa, Memnun Temsilcilik, Ekol Endüstri, Kartal Bombe, Tüv Süd Teknik Güvenlik Ve Kalite Denetim Tic. Ltd. Şti., Fmc, Jantsa, Canay Boya, Sa-Ba, Oms Makine sponsorluğunda geliştirdiği eğitim TIR’ının lansmanını Petroleum fuarının yer aldığı TÜYAP Fuar açık alanında gerçekleştirdi.

OKT’nin geliştirdiği ve Türkiye’nin her bölgesinde gezecek olan Roll-Over eğitim aracı karayollarında taşımacılık yapan firma şoförlerine ulaşarak sosyal sorumluluk projesinde yerini alacak.

Güvenli araç, eğitimli sürücü, emniyetli trafik”

Tehlikeli madde taşımacılığı gerçekleştiren şoförlere yapılması ve yapılmaması gerekenlerin öğretildiği belge alma eğitimleriyle ilgili olarak bilgi veren Adex Akademi Genel Müdürü Ayhan Gökdemir dünya standardında eğitimler vererek sektörümüzü daha emniyetli noktalara taşımayı amaçlıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.


Sosyal sorumluluk projeleriyle gündemde yerini alan OKT Treyler Genel Müdürü Hakan Maraş ise aracın geliştirilmesine yönelik gelinen noktayla ilgili bilgi verdi. Ağır ticari araçların trafik kazalarındaki rolünün azaltılması amacıyla sosyal sorumluluk içeren bir projede yer almanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Maraş, konunun ehemmiyeti bakımından destek verme gereği duyduklarını söyleyerek “Biz öncelikli olarak bu noktadan baktık ve işin içinde hepsinin sosyal sorumluluk projesi olması bizim öncelikli kararı almamızdaki noktalardan bir tanesiydi” dedi.

2 aylık çalışma sonucunda eğitim aracı hazır hale geldi

Çalışmalarla ilgili olarak Avrupa’da benzeri tüm uygulamaları incelediklerini söyleyen Maraş, incelemeler sonucunda TIR tankerindeki eksikliklerin neler olabileceğini oraya koyduklarını belirterek 2 aylık bir çalışma sonucunda testlere uygun aracı ürettiklerini ifade etti.

Devrilmeyen bir aracı devirmek için uğraştıklarını, bunun sebebinde ise verilen eğitimlerde tehlikenin boyutunu şoförlere daha iyi verebilmek açısından araç üzerinde çeşitli oynamalar yaptıklarını belirten Maraş, “Aslında devrilmesi istenmeyen bir aracı biz devirebilmek için uğraşıyorduk. Bu yüzden özel çalışmalar yapıldı. Şasede daraltma işte tankın mevcut yapısını bozmadan devirebilecek hale getirebilmek için bir takım tasarımsal değişiklikler yaptık” dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.