Okul servisçileri, araçlarda yaş sınırı aranmamasını istedi

Okul servisçileri, araçlarda yaş sınırı aranmamasını istedi

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Ulaştırma, denizcilik ve Haberleşme bakanlığı yetkililerine bir rapor verdiklerini söyledi.

Okul servislerinin TÜVTURK tarafından muayenelerinin yapıldığını, araçların belediyeler tarafından yeniden muayeneden geçirilmesine gerek olmadığını savunan, Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, servis araçlarında yaş sınırı aranmamasını istedi.

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, servis taşımacılığı yapan taşımacı esnafın karşılaştığı sorunlarla ilgili Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Ulaştırma, denizcilik ve Haberleşme bakanlığı yetkililerine bir rapor verdiklerini söyledi.

Esnafa maddi manevi külfet

Ay konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Büyükşehir Belediyesi UKOME kurulunun almış olduğu karar gereği ücretsiz personel taşımacılığı yapan servis araçlarının tahsis kapsamına alınmasından sonra bu araçlarımızın ‘D’ türü yetki belgelerini aynı araçlara alınabilmesinin müracaatları yapılmıştır. Şehir içerisinde öğrenci taşımacılığı yapan ‘S’ plakalı araçlarımızın Ulaştırma Bakanlığı Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği gereğince Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanlığı’nca uygunluk belgesi almaları zorunlu kılınmıştır. Esnafımızın tüm çalışan araçları TÜVTURK kontrolünde şase yıpranma paylarına kadar yapılmaktadır. TÜV kontrolünden geçen araçlarımızın tekrar belediyelerden araç uygunluğu alması çok uygun görülmemekte ve esnafımıza maddi manevi külfet olmaktadır. Esnafımızın lehine bu yönetmeliğin kaldırılıp yerine yenilenmiş bir yönetmeliğin yürürlüğe girmesi için sorun ilgili Daire Başkanlığına iletilmiştir. TÜVTURK kontrolünde bütün muayenesi yapılan servis araçlarımızın yaş sınırı aranmaksızın hizmet etmesi gerektiği kanaatindeyiz.” 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum