Okul servisinde yine bir çocuk unutma vakası

Okul servisinde yine bir çocuk unutma vakası

Bursa'da 4 yaşındaki S.K. anaokuluna gitmek için bindirildiği servis minibüsünde unutuldu. Kapısı açık olan araçtan inerek kaybolan minik S.K., sokakta ağlarken polis tarafından bulundu.

4 yaşındaki S.K, önceki gün anaokuluna gitmesi için ailesi tarafından servis minibüsüne bindirildi. İddiaya göre, servisin içinde uyuyakalan çocuk anaokuluna gelindiğinde araçtan inmedi. Küçük çocuğun uyuduğunu fark etmeyen servis şoförü S.İ. ile servis görevlisi S.A, aracı bir sonraki servis hareketine kadar beklemek üzere bir sokağa park etti. 

Aracın havalanması için kapıları açık bıraktı

Havalanması için minibüsün kapılarını açan şoför, servis aracının yanından uzaklaştı. Bir sre sonra uyanan S.K, araçtan inerek sokakta dolaşmaya başladı. Çocuğu gören polisler, ekip aracına bindirerek emniyete götürdü. 

S.K.'nın sürekli ağlaması nedeniyle iletişime geçemeyen polisler, bölgedeki anaokullarını araştırdı. Bir anaokulunun öğrencisinin sabah okula gelmediğini tespit eden ekipler, küçük Selim’i okula götürerek kimliğini belirledi. Ardından ekipler okuldan ailenin iletişim bilgilerini alarak küçük çocuğu aileye teslim etti.

Aile servis şoförü ve görevlisinden şikayetçi olmadı

Olayın ardından Bursa Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılık talimatı üzerine servis şoförü S.İ, servis görevlisi S.A. ve okulun kurucu üyesi A.A’nın ifadesini almak üzere emniyete götürdü. Emniyette ifadeleri alınan kişiler hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan adlî işlem başlatıldı. Öte yandan Selim K.’nin ailesinin servis şoförü ve görevlisinden şikayetçi olmadığı öğrenildi.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.