Okul servisleri kaldırılacak mı?

Okul servisleri kaldırılacak mı?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı dönüşüm programı hakkında yaptığı değerlendirmede, servislerin kalkacağı ile ilgili haberlerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını söyledi. Babacan, okul servislerinin kalkmayacağını b

Ancak, hükümetin 9 maddelik eylem planlarından 5'incisini oluşturan "Enerji verimliliği" eylem planında, 2014-2018 döneminde, şehirlerin raylı toplu taşıma sistemlerinin yer aldığı güzergahlarda, okul ve üniversite servislerinin kaldırılması planı yer alıyor.
Babacan ise, yaptığı açıklamada, "Servislerin kaldırılması öğrenciler için asla söz konusu değil" dedi. Babacan şöyle konuştu;

"Bir şehirde A noktasından B noktasına kadar metro hattı varsa, burada servise ihtiyaç yok. Devlet milyarlarca dolar yatırım yapacak, bir de tekrar yer üstünde aynı alanda servis çalıştıracaksınız. Şu olur, metronun ulaşamadığı çok mahalle var. Hele hele okul servisleri, öğrenciler için bu asla söz konusu değil. Öğrencilerimizin okula ulaşamında, servis konusunda taviz vermeyiz ama diyelim ki bir kamu kuruluşumuzun personeli servisle gidip geliyor. Servis kullandığı hatta devlet artık metro yatırımını yaptıysa, artık kusura bakmayacak. Bunlar hat hat incelenecek ve kimse mağdur edilmeyecek."

Özel sektöre yönelik servis kısıtlamasının olup olmayacağı ile ilgili de Babacan, bunun ayrı alan olduğunu ifade etti. Personel sayısının arttığını anlatan Babacan, "Yeni çalışanların bir kısmının zaten servis ihtiyacı var. Servisçiler zaten büyüyecek. Ne servisçiler tedirgin olsun ne de okul giden yavrularımız" dedi.

BABACAN "OKUL SERVİSLERİ ASLA KALKMAZ" DEDİ AMA...  
 
2014-2018 yıllarını kapsayan 10.Kalkınma Planı'nın Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programının "Ulaşımda Enerji Verimliliği" başlığı altında servis araçlarının kapasite, güzergah ve araç teknolojileri açısından yeniden değerlendirileceği yer alıyor.
Eylem planında, bu konudan sorumlu kuruluş olarak Büyükşehir Belediyeleri belirleniyor.
Eylem planının ilgili maddesinde 2014-2018'de atılacak adımlar arasında, aynen şu madde yer alıyor;
"Öncelikle mevcut raylı sistem hatları üzerindeki işyerleri, üniversite ve okullarda semt servisi uygulaması kaldırılarak, yolcuların yüksek kapasiteli toplu taşıma sistemlerine yönlendirilmesine yönelik tedbirler alınacaktır. Servis aracı kullanıcılarına toplu taşıma bileti ve/veya kartlarının ücretsiz veya indirimli verilmesi uygulamaları getirilecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.