Olgun Çelik Ukrayna Otomotiv fuarında

Olgun Çelik Ukrayna Otomotiv fuarında

Olgun Çelik A.Ş, Ukrayna Sanayi ve Ticaret Odası’nın organizasyonuyla bu yıl 30 Ocak 2013 tarihinde ikincisi düzenlenen ve Türkiye ve Ukrayna’dan 80’in üzerinde firmanın iştirak ettiği Türk-Ukrayna otomotiv forumuna katıldı.

Organizasyonda Ukrayna’da üretim yapan 11 markanın üst yöneticileri ve Ukrayna yenileme pazarının önemli oyuncularıyla Türk yan sanayi firmaları bir araya geldi.

Ukrayna Otomotiv Sanayicileri Derneği Başkanı (Ukrautoprom) Mihail Reznik ve Türk-Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Başkanvekili Burak Pehlivan’ın açılış konuşmalarını yaptığı forumda her iki konuşmacı da Türkiye ve Ukrayna arasında son dönemde dış ticaret hacmin giderek büyüdüğünü fakat otomotiv ana sanayinin bu büyümedeki payının diğer sektörlere nazaran daha az olduğunu belirtti ve bu forum sayesinde bu payın artırılmasının amaçlandığının altı çizdi.

Foruma Olgun Çelik A.Ş’yi temsilen Satış Ekip Lideri Giuseppe Mario Romano katıldı ve Olgun Çelik A.Ş’nin mevcut pazar gücünü korurken yeni pazarlarda da etkin olması stratejisi doğrultusunda foruma katılan firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Forum hakkında görüşlerini bildiren Olgun Çelik A.Ş Satış Direktörü Fikret Çamarşıcıoğlu ise Olgun Çelik A.Ş’nin hali hazırda otomotivin küresel oyuncularıyla işbirliği halinde olduğunu belirtti. Ayrıca Çamaşırcıoğlu, hedeflerinin aynı zamanda yenileme pazarında yeni pazarlar yaratmak olduğunun altını çizdi.

İki ülke açısından değerli görüş alışverişlerinin yapıldığı ve ticari anlamda kısa dönemde işbirliğine dönüşecek işbirliklerinin yaratıldığı forum Ukrayna ülke sunumu ve Ukrayna otomotiv sektörü sunumlarının ardından Ukrayna İşadamları Derneği Genel Merkezinde gerçekleşen kokteyl ile sona erdi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.