Omsan, Hava Taksi Çalıştayı’na Ev Sahipliği Yaptı

Omsan, Hava Taksi Çalıştayı’na Ev Sahipliği Yaptı

Hava taksi sektörüne yönelik problemlerinin belirlenerek çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla planlanan Hava Taksi Çalıştay’ı Omsan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün direktifleri doğrultusunda hava taksi sektörünün problemlerinin belirlenerek çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla ilk toplantı, 12 Kasım 2012 tarihinde, Omsan Lojistik Cevizli Tesisleri’nde gerçekleştirildi. OMSAN Havacılık’ın ev sahipliğinde ve sektörde faaliyet gösteren Skyline, Sancak Air, Setair, Swan Jet, ve Sarp Air’den 15 yönetici personelin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Döner Kanat Çalışma Grubu oluşturuldu.

Döner Kanat Çalışma Grubu tarafından sektöre ait 5 ana problem sahasının belirlendiği ve çözüm önerilerinin tartışıldığı ikinci bir toplantı ise 9 Ocak 2013 tarihinde, bu kez Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı M.Fatih Olcay başkanlığında, Döner Kanat Çalışma Grubu üyelerinin, ilgili Daire Başkanlarının ve Şube Müdürlerinin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi.

OMSAN Havacılık Uçuş İşletme Müdürü Kaptan Pilot Orhan Sıtkı Demir, hava taksi sektörünün temel problemlerinin belirlenmesi ve ilgili eylem planının oluşturulması amacıyla düzenlenen çalıştay ve toplantılarda Omsan Havacılık’ın önemli bir rol üstlendiğini belirterek, Bakanlık ile daha önce yürütülen diğer çalışmalarda olduğu gibi bu çalışmada da Omsan Havacılık’ın öncü ve yönlendirici rolünü başarıyla sürdürdüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.