OMSAN’dan, Üniversite Öğrencilerine Lojistik Eğitimi

OMSAN’dan, Üniversite Öğrencilerine Lojistik Eğitimi

OMSAN, lojistik sektörüne ilgi duyan ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitim alan üniversite öğrencilerine, OMSAN tesislerini gezdirdi. Lojistik sektörü ve tüm süreçleri hakkında bilgiler vererek, öğrencilere lojistiğin mutfağını tanıttı.

Lojistik sektörünün lider markası OMSAN, geleceğin lojistikçilerine kendi mutfağında eğitim çalışmaları vermeye, sektörün üniversite öğrencileri tarafından henüz üniversite sıralarında teorik bilgilerin yanı sıra lojistik süreçlerin uygulamaları hakkında geniş bilgiler vermeye devam ediyor. Bu tarz eğitim çalışmalara önem veren ve her fırsatta kapılarını üniversite öğrencilerine açan OMSAN, öğrencilere yönelik eğitici etkinliklerle adını duyuruyor. Bu kapsamda OMSAN Lojistik, 17 Nisan 2013 tarihinde lojistik sektörünü ve süreçlerini tanıtmaya yönelik “OMSAN’la Lojistik Yolculuğu” etkinliği kapsamında üniversite öğrencilerini kendi evinde ağırladı.

Öğrenciler, Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörünü denediler

OMSAN’ın Cevizli’deki Genel Müdürlüğü’nü gezen öğrencilere OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, lojistik sektörünü ve OMSAN’ı tanıtıcı bir konuşma yaptı. OMSAN İnsan Kaynakları ve Kalite Sistemleri Müdürü Bilge Baykurt Özkes ise öğrencilere OMSAN’da kariyer planlaması ile ilgili bilgi verdi. Lojistik sektörü ile ilgili bir sunum yapan Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Tanyaş’ın ardından ise öğrenciler Cevizli tesisini gezdiler. Öğrenciler daha sonra Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali desteğiyle OMSAN tarafından hayata geçirilen Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü üzerinde deneme imkânı elde ettiler. Cevizli’nin ardından OMSAN’ın Tuzla’daki depolama tesislerine götürülen öğrenciler burada depolama süreçleri ile ilgili bilgilendirildiler. Öğrenciler daha sonra OMSAN’ın, Orhanlı’daki Otomotiv Lojistiği Merkezini gezdiler.

Küçükertan: ‘30’a yakın üniversiteden 600’ün üzerinde öğrenci başvurdu’

OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, etkinliğe 30’a yakın üniversiteden 600’ün üzerinde öğrencinin başvurduğunu, öğrencilerin sektöre gösterdikleri yüksek ilginin lojistik sektörünün yükselen grafiğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti. Sektörün kaliteli ve donanımlı insan kaynağına ihtiyacının olduğunu ifade eden Küçükertan, OMSAN’ın sektörün bu konudaki ihtiyaçlarını gidermeye yönelik duyarlı bir politika izlediğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.