"Öncelikli Yol" uygulaması yaygınlaşıyor

"Öncelikli Yol" uygulaması yaygınlaşıyor

İlk olarak Aksaray -Millet Caddesi-Topkapı ve Şirinevler-Mahmutbey yolunda başlatılan "Öncelikli yol" uygulamasının ikinciside kullanıma açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'nin Metro yatırımları, yeni aldığı yüzlerce otobüs ve Otobüs AŞ’nin yeni filosunun yanı sıra, İstanbul halkının daha hızlı ve konforlu toplu taşıma hizmetlerinden faydalanabilmesi için başlattığı "toplu taşıma yolu" halk tarafından büyük beğeni ile karşılandı. İlk olarak Aksaray -Millet Caddesi-Topkapı ve Şirinevler-Mahmutbey yolunda başlatılan ve İstanbul trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen uygulamanın zamandan büyük tasarruf sağladığı belirtiliyor.


Büyükşehir Belediyesi "Toplu Taşıma Yolu"na yenilerini eklemeye devam etti. 20 Aralık 2012 tarihinde kullanıma açılan yeni öncelikli yollar, Fatih, Aksaray-Unkapanı köprüsü arası (Atatürk Bulvarı), Beyoğlu Refik Saydam Caddesi-Tarlabaşı Bulvarı ve Beyoğlu Şişhane Karaköy yönü, tersane caddeleri oldu. Uygulamanın trafiğin yoğun olduğu saatlerde yapılacağı, bunun dışında kalan saatlerde ise diğer araçların kullanımına açık olacağı ifade edildi. Öncelikli yol "Hafta içi sabah 07.00-10.00, akşam 16.00-20.00 saatleri arasında uygulanacak. İlk olarak Aksaray -Millet Caddesi-Topkapı ve Şirinevler-Mahmutbey istikametinde uygulanan "Otobüs şeridi" kısa zamanda vatandaşlar tarafından benimsendi. Belirtilen gün ve saatler arasında Öncelikli yolda seyreden toplu taşıma araçlarını 17 bin vatandaşın kullandığı belirtildi.


Ayrıca uygulama ile bir takım istatistiklerde sunuldu. Bu istatistiklere göre, Araç sahiplerinin toplu taşımayı seçmesinden dolayı yıllık 750 bin litre yakıt tasarrufu ile karbondioksit salınımında 1500 ton azalma olacağı hesaplanıyor. Sistemin Fatih ve Beyoğlu bölgelerinde yaygınlaştırılmasıyla 22 bin vatandaşın daha sistemden faydalanacağı öngörülüyor. “Toplu Taşıma Yolu”nun 2 mm. yüksekliğinde kompenantlı boya ile veya gereken yerlerde hareketli fiziki engelle ayrıldığı belirtilirken, ayrıca toplu ulaşım araçları haricinde yola giren ve park yapan araçların, EDS kameraları ve Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleneceği belirtildi. Belirtilen saatler içinde sağ şeritlerde yükleme-boşaltma ve park yapılamayacağı gibi söz konusu şeritlerde taksilerin sadece duraklarda yolcu indirip bindirebilecekleri ifade edildi. www.tasimacilar.com 21.12.2012 Saat:15:24