OPET 2013 yılında 50’nin üzerinde istasyon açacak

OPET 2013 yılında 50’nin üzerinde istasyon açacak

OPET, marka gücünü anlatan başarılı tasarımları ve gerçeğini aratmayan dev standı ile Petroleum İstanbul Fuarı’nda tüm ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başardı.

2012’de kuruluşunun 20’nci yılını kutlayan OPET, Petroleum İstanbul Fuarı’na OPET Petrolcülük Aygaz’la birlikte katıldı. Marka gücünü anlatan başarılı tasarımları ve gerçeğini aratmayan dev standı ile tüm ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başaran ve sektör liderliğine giden yolda emin adımlarla ilerleyen OPET, fuarda yeni ürünlerini ziyaretçileriyle paylaştı. Fuarda 2012 yılı değerlendirilerek, katılımcılara OPET’in 2013 hedefleri hakkında geniş bilgi verildi.

20 yılda: beyaz üründe yüzde 7, Pazar payında yüzde 20 büyüme, sektörde 2.lik

Fuarda OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, yaptığı değerlendirmelerin ardından, 2012 yılında özellikle kaçağın azalması ve 10 numara yağ için alınan önlemlerin de katkısıyla tüketimde artış olduğunu ve sektörde de büyüme yaşandığın belirtti. Konuşmasını şöyle sürdüren Ağca: “kuruluşumuzun 20’nci, Koç Grubu’yla ortaklığımızın 10’uncu yılını kutladığımız 2012’de yıllardır olduğu gibi yine sektörün üzerinde büyüyerek pazar payımızı artırdık. 2011 ve 2012’yi karşılaştırdığımızda beyaz ürün piyasasında yüzde 7 civarında bir büyüme kaydettik ve yılı pazar payı anlamında yüzde 18,5’le kapatarak sektörde 2’nciliği yakaladık. 20 yıllık genç bir şirket olarak geldiğimiz nokta itibariyle gerçekten gurur duyulacak bir dönemi tamamladık” ifadelerine yer verdi.


THY’nin Türkiye’deki tek jet yakıtı tedarikçisi

OPET’in, Tüpraş’ın ortaklığı olan tek dağıtım şirketi ve depolama kapasitesi en yüksek akaryakıt şirketi olduğunu vurgulayan OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, aynı zamanda Türk Hava Yolları ile jet yakıtı alanındaki ortaklıklarının THY’nin Türkiye’deki tek jet yakıtı tedarikçisi olduğuna dikkat çekti. Ağca “THY OPET Havacılık Yakıtları, 3 yılda ciddi bir büyüme göstererek cirosunu 2 milyar doların üzerine çıkardı. Öte yandan madeni yağda dünyanın en büyük bağımsız madeni yağ şirketi Fuchs ile ortaklığımızın ilk yılını başarılı sonuçlarla tamamladık’ dedi.

Yeni İstasyonlar Yolda

o2013’te istasyon yatırımlarına devam edeceklerini dile getiren Ağca, yılın ilk üç ayını hem satış hem de istasyon anlamında hedeflerine uygun şekilde büyüme kaydettiklerini aktardı. 50-55 civarında yeni istasyon açmak üzere yatırımlarımlarını gerçekleştirdiklerinin müjdesini de veren OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca: ‘istasyonların üçte biri, İstanbul başta olmak üzere üç büyük şehirde olacak devam şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.