Optifuel Challenge Türkiye Finali

Optifuel Challenge Türkiye Finali

Renault Trucks’ın düzenlediği "Yılın Yakıt Tasarrufu Şampiyonu Kim?” yarışması 4 Ağustos günü İstanbul’da gerçekleştirilen final ile sona erdi.

4 – 9 Mayıs tarihlerinde Antalya, 11 – 15 Mayıs tarihlerinde İzmir, 25 – 29 Mayıs tarihlerinde Mersin ve 8-12 Haziran tarihleri arasında Samsun İllerinde gerçekleştirilen; Optifuel Challenge "Yılın Yakıt Tasarrufu Şampiyonu Kim?” yarışması 4 Ağustos günü İstanbul’da düzenlenen Türkiye Finali sona erdi. Her ilden Yakıt Tasarrufu Şampiyonu olarak seçilen finalistler Renault Trucks T Optifuel çekici ve 22 ton yüklü treyler ile yarıştılar.

   Gün sonunca İzmir’in yakıt tasarrufu şampiyonu Deman İnşaat’tan Süleyman Çam, 49 kilometre hız, 100 KM’de 25,8 litre yakıt tüketimi ve 29:19 dakikalık zaman değeriyle birinci olurken; Mersin’in yakıt tasarrufu şampiyonu Akbal Lojistik’ten Abdülaziz Akbal, 52 kilometre ortalama hız, 100 KM’de 27 litre yakıt tüketimi, 27:46 bitirme zamanı ile ikinci olarak  4-6 Ekim tarihlerinde Lizbon – Portekiz’de yapılacak olan Avrupa Finali’nde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

   Optifuel Challenge Türkiye Finali’ne Antalya’dan katılan Teknikeller Lojistik’ten Murat Kaya, 100 km’de 29,3 litre yakıt tüketimi ile üçüncü ve Samsun’dan katılan Aktaş Lojistik’ten Şaban Tektaş  ise 29,7 litre yakıt tüketimi ile dördüncü oldular.

  Optifuel Challenge Final Yarışı’nın ardından gerçekleşen ödül törenine Renault Trucks Türkiye Satış Müdürü Tolga Küçükyumuk, Renault Trucks Bölge Satış Müdürleri Abdullah Direk, Engin Demirel, Coşkun Saraç, Michelin Lastikleri Ağır Vasıta Ürün Müdürü Doğa Yiğit, Total Madeni Yağları Servis Satışları Müdürü Ersin Özdemir, Voith Turbo Türkiye Genel Müdürü Mustafa Kasımlı, Bölge Satış Müdürü Evren Aybars katıldı.

  Renault Trucks Türkiye Satış Müdürü Tolga Küçükyumuk finalistlerin çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek yarışmacıları tebrik etti ve ardından,  “Türkiye’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirdiğimiz Optifuel Challenge yarışlarında araç tam yüklü haldeyken 20 litrenin altında yakıt tüketimine ulaşan yarışmacılarımız oldu. Biz, araçlarımızın yakıt tüketiminin rakiplerine oranla çok düşük olduğunu biliyoruz ama bu yarış da bizim için bir test oldu. Türkiye’nin değişik yollarında araçlarımızın nasıl performans gösterebileceğini bu yolla görmüş olduk.” dedi. İstanbul’da gerçekleşen final ayağında yakıt tüketiminin bölge seçmelerindeki yakıt tüketiminden daha yüksek çıkmasını beklediklerini, bunun da yol ve trafik durumuyla ilgili olduğunun altını çizen Küçükyumuk,  “İstanbul’a özel zorlu yol ve trafik koşullarına rağmen yine de inanılmaz değerler ortaya çıktı.” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.